RADIO
play
NOW PLAYING

Release: Robben Ford – Night In The City

Written by on 12 november 2023

“Als een live-opname echt het beste van jezelf vertegenwoordigt, is dat een echt en zelfs zeldzaam succes”. – Robben Ford

Robben Ford is zonder twijfel een van de meest unieke bluesgitaristen aller tijden, met een cv van samenwerkingen die lezen als een echte ‘wie is wie’ van muzikale grootheden. Het is precies om deze reden dat hij een beroep kan doen op enkele van de beste muzikanten die er zijn om een band te creëren die de muziek zo goed als mogelijk dient. Dat is ook de reden waarom elke albumrelease met zoveel enthousiasme wordt ontvangen. Elke luisterbeurt is een muzikale reis om de wonderen van zijn nieuwste opus te ontdekken.

Als live-artiest wordt hij vereerd en steekt hij hart en ziel in elke noot die van het podium naar het publiek gaat. Op zijn nieuwste release ‘Night In The City’ (1 december) wordt deze meester van zijn vak gepresenteerd als nooit tevoren. Opgenomen in City Winery, Nashville in 2021, was het het eerste optreden van Ford na de Covid-lockdown. Iets wat alleen maar bijdroeg aan de opwinding en verwachting van zowel de band als het publiek. Zoals Robben verklaarde: “Het was zo lang geleden sinds het spelen van een belangrijke liveshow dat de verwachtingen zeer hoog waren. Er was een randje dat ons allemaal scherp hield en het publiek hongerde naar een leuke tijd. Ze waren erg behulpzaam, wat geweldig was, want dat hadden we nodig”.

Deze overtreffende trap van muzikaal vakmanschap is een lust voor het oog en iets waar Robben in zijn rol als bandleider over kon nadenken: “Het feit dat ik zo’n geweldige band had, maakte voor mij de avond goed. Elke muzikant was de perfecte man voor de klus en dat helpt een bandleider ontspannen. Het zijn allemaal topspelers”.