RADIO
play
NOW PLAYING

Release: Mike Zito – Life is Hard

Written by on 26 december 2023

Gulf Coast Records’ Multi-Blues Music Award-winnaar Mike Zito brengt op 23 februari 2024 zijn nieuwe album “Life Is Hard” uit. De nieuwe schijf is opnieuw geproduceerd door Joe Bonamassa en Josh Smith.

Gulf Coast Records kondigt een releasedatum aan voor de nieuwe schijf van de veelvoudig Blues Music Award-winnaar Mike Zito, “Life Is Hard”, op 23 februari 2024. Zito nam het nieuwe album op in september in de Sunset Sound Studios in Hollywood, Californië, met Joe Bonamassa en Josh Smith als producenten. Zowel Bonamassa als Smith waren betrokken bij de productie van “Blood Brothers”, het veelgeprezen album dat Zito opnam met mede-labelgitarist Albert Castiglia, dat zowel de Billboard- als de iTunes-bluescharts aanvoerde na de release in maart 2023. De eerste single van Mike, “Life is Hard”, het titelnummer van het album, wordt uitgebracht op 12 januari.

“Life Is Hard is voor mij een compleet kunstwerk,” zegt Mike Zito over de nieuwe schijf. “Ik geloof dat dit het beste album is dat ik ooit in mijn leven heb gemaakt. Mijn vrouw Laura en ik planden dit idee om mijn hart uit te storten in muziek na haar dood door kanker. Joe, Josh en de ongelooflijke muzikanten waren zich volledig bewust van de taak die voor hen lag. Ze brachten veel emotie in de muziek. Ik ben zo trots op dit album en ik weet dat Laura dat ook zou zijn.”

De twaalf nummers op “Life Is Hard” bevatten niet alleen verschillende originele nummers van Mike Zito, maar ook zijn interpretaties van een breed scala aan bluesnummers geschreven door tijdgenoten zoals Tinsley Ellis, Walter Trout, Tab Benoit en Fred James. Daartussen zitten covers van een diverse selectie van blues/roots muziekiconen, waaronder Little Milton (“Lonely Man”), Stevie Wonder (“Have a Talk with God”) en Reverend Gary Davis (“Death Don’t Have No Mercy”), plus de blueswaardige vertolking van de Guess Who-klassieker “These Eyes”.

TRACKS
Lonely Man – Milton Campbell, Bob Lyons
Life Is Hard – Fred James
Have a Talk with God – Calvin Hardaway, Stevie Wonder
Forever My Love – Mike Zito
No One to Talk to (But the Blues) – George Sherry, Wayne P Walker
Dying to Do Wrong – Tinsley Ellis
These Eyes – Randall Charles Bachman, Burton Cummings
Darkness – Tab Benoit
Without Loving You – Mike Zito
Nobody Moves Me Like You Do – Walter Trout
Death Don’t Have No Mercy – Gary Davis
Forever My Love (radio edit) – Mike Zito