RADIO
play
NOW PLAYING

Rammstein teased video voor nieuwe single ‘Angst’

Written by on 28 april 2022

De Duitse industriële metalgroep Rammstein zal op vrijdag 29 april de officiële videoclip voor hun nieuwe single “Angst” uitbrengen. Een teaser is hieronder beschikbaar.

“Angst” is afkomstig van Rammstein’s aankomende album, “Zeit”, dat ook op vrijdag uitkomt.

Till Lindemann (zang), Paul Landers (gitaar), Richard Z. Kruspe (gitaar), Flake (keyboards), Oliver Riedel (bas) en Christoph Schneider (drums) werkten twee jaar aan de elf nummers op het nieuwe album. Ze werden wederom bijgestaan door de Berlijnse producer Olsen Involtini. “Zeit” werd opgenomen in de La Fabrique Studios in St. Rémy de Provence, Frankrijk.

Bryan Adams wist een speciale primeur te bemachtigen voor de hoes van het nieuwe album. De Canadese muzikant en fotograaf nam de foto van Rammstein op de trappen van de Trudelturm in Berlijn Adlershof, een indrukwekkend monument voor luchtonderzoek in het Aerodynamic Park van de stad.

In de loop van een carrière van bijna 30 jaar heeft Rammstein meer dan 20 miljoen albums over de hele wereld verkocht en talloze spectaculaire, baanbrekende tours gespeeld. Toen de uitverkochte stadiontour van de band vanwege de pandemie moest worden uitgesteld, gebruikte Rammstein de tijd om aan hun nieuwe album te werken.