RADIO
play
NOW PLAYING

Queensrÿche kondigt nieuwe album Digital Noise Alliance aan

Written by on 21 mei 2022

Queensrÿche heeft “Digital Noise Alliance” aangekondigd als de titel van hun nieuwe studioalbum, dat op 7 oktober verschijnt via Century Media Records.

Eerder deze week (vrijdag 20 mei) deelde Queensrÿche -gitarist Michael Wilton een korte videoteaser voor het aanstaande vervolg op “The Verdict” uit 2019, en hij voegde het volgende bericht toe: “Digital Noise Alliance – 7 oktober 2022

“Digital Noise Alliance” werd wederom begeleid door Chris “Zeuss” Harris, die eerder met Queensrÿche werkte aan de LP’s “Condition Hüman” en “The Verdict” uit 2015.

Afgelopen maart vertelde Queensrÿche -zanger Todd La Torre aan FOX17 Rock & Review over de aankomende LP van de band: “Elk nummer heeft misschien een beetje andere houding en we wilden gewoon echte versterkers gebruiken en alle vintage, echte dingen die door de geschiedenis heen werden gebruikt voor Queensrÿche.

“We hebben alle drums op een plek in Clearwater [Florida] gedaan – een enorm huis met het meest verbazingwekkende plafond voor een drumkamer,” vervolgde La Torre. “We deden alle drums daar. Bij mij thuis werden dan alle zang en gitaarstukken opgenomen.

“In die tijd dat we studio’s van duizend dollar per dag huren, hebben we dat niet meer nodig. En onze producer Zeuss, die de laatste twee Queensrÿche -albums heeft gemaakt — hij doet alle dingen van Rob Zombie; hij is een zeer ervaren producer. Hij doet aan mixen en masteren, dus hij is een one-stop-shop – hij komt hier uit Massachusetts. Hij neemt al die taken voor zijn rekening. En het gaat heel goed. We hebben een geweldige tijd.” En kunnen niet wachten tot we het aan de wereld kunnen laten zien