RADIO
play
NOW PLAYING

Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page mist concerten

Written by on 4 december 2020

De legendarische Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page (76) gebruikt de rustige coronaperiode om veel gitaar te spelen. Heel fijn, want daar had hij voor de lockdown geen tijd voor. ,,Ik klaagde altijd dat ik het veels te druk had. Nou door corona heb ik tijd zat en pak ik mijn gitaar elke dag!”

Comeback
Komt Led Zeppelin weer bij elkaar? is de grote vraag. De band ging in 1980 uit elkaar na de dood van drummer John Bonham. Page ziet een reünie wel zitten. ,,Ik heb er veel over nagedacht, maar ik moet wel eerst even goed oefenen”, lacht hij. ,,Het is alweer een tijdje geleden dat we samen speelden.” De laatste keer dat de rockband samen op het podium stond, was in de O2 Arena in Londen (2007). Led Zeppelin kwam destijds voor een eenmalige show na dertig jaar weer bij elkaar. Page hoopt de andere bandleden na corona weer te ontmoeten voor een nieuwe show.
Hij mist de liveoptredens. ,,Ik ben de muziek ingegaan om samen te spelen en zal nooit in mijn eentje iets opnemen. Zonder concerten betekent muziek niets.”

Autobiografie voor Page
Led Zeppelin publiceerde in oktober 2018 zijn eerste en enige officiële geïllustreerde boek: Led Zeppelin By Led Zeppelin. Een unieke samenwerking tussen Jimmy Page, Robert Plant en bassist John Paul Jones. Robert Plant* ziet een boek niet zitten, maar Page wil graag zijn levensverhaal op papier. ,,Ik ga zeker een autobiografie maken, alleen wanneer is nog de vraag. Ik ga het eerst zelf schrijven en daarna stap ik pas naar een uitgever, want ik heb geen zin in een deadline!”*Robert Plant wil geen boek: https://arrowbluesrock.nl/robert-plant/
Bron: Total Guitar