RADIO
play
NOW PLAYING

Oud AC/DC zanger Dave Evans komt met twee nieuwe nummers

Written by on 19 mei 2022

Afgelopen herfst nam de originele AC/DC-zanger Dave Evans twee nieuwe nummers op met de legendarische producer Flemming Rasmussen, vooral bekend omdat hij aan het hoofd stond van drie van Metallica’s albums, en een Grammy won voor zijn werk aan Metallica ’s “One” in 1989.

Een van de nummers, “Guitarman”, is geschreven door de Deense muzikant en componist Nicolas Robinson van The Univerzals, terwijl het tweede nummer een cover is van een Elvis Presley-klassieker die Evans eerder had uitgevoerd met AC/DC.

“Guitarman”, met coverart van Ed Unitsky, wordt begin juni uitgebracht via Chrystal Records in Argentinië in samenwerking met het Deense Interspace Rock Productions.

Dave nam de eerste twee singles van AC/DC op, “Can I Sit Next To You Girl” en “Baby, Please Don’t Go”. Maar in oktober 1974, minder dan een jaar na AC/DC’s eerste optreden, stapte Evans uit de band. Hij werd vervangen door Bon Scott, die op AC/DC’s eerste zes studioalbums zong en na zijn dood in 1980 zelf een legende werd.

In een interview in 2021 met DJ Grant van Galaxy 107 FM in Nieuw-Zeeland, zei Evans over zijn vervanging door Scott: “Je moet niet vergeten dat Bon Scott veel van de nummers deed die ik al deed, zoals ‘Baby, Please Don’t Go’. Dat is het nummer waarmee ik Angus [Young, AC/DC-gitarist] op mijn schouders kreeg, en hij keek natuurlijk altijd naar ons tijdens onze show, dus hij kopieerde dat. Ik begrijp dat hij kopieerde wat ik aan het doen was.