RADIO
play
NOW PLAYING

Voormalig AC/DC-zanger Dave Evans neemt cover op van Elvis Presley’s ‘Heartbreak Hotel’

Written by on 20 maart 2022

Het was in 1974 toen AC/DC, toen aangevoerd door Dave Evans, zijn eigen versie uitvoerde van “Heartbreak Hotel”, een klassieke hit van Elvis Presley, die een speciale vermelding kreeg in de krantenrecensie van AC/DC’s optreden op de Sydney Opera House en werd bij elk concert een succes. En ondanks de spraakmakende bedoeling heeft AC/DC deze cover nooit opgenomen.

Als eerbetoon aan AC/DC’s aanstaande 50e verjaardag, koos Evans ervoor om het nummer op te nemen op bijna exact dezelfde manier waarop de band het live uitvoerde. De muziek werd opgenomen in samenwerking met muzikanten uit Denemarken en geproduceerd door de Deense geluidstechnicus, platenproducent en Grammy Award-winnaar Flemming Rasmussen, opnametechnicus van het album “Difficult To Cure” van RAINBOW en producer van METALLICA’s albums “Ride The Lightning”, “Master Of Puppets” en “… And Justice For All”. Als laatste laag werden de vocale tracks eerder deze week opgenomen door Evans op het Caribische eiland Aruba in Studio Tiss.

Evans’ versie van “Heartbreak Hotel” zal later in het jaar worden uitgebracht.

Dave nam de eerste twee singles van AC/DC op, “Can I Sit Next To You Girl” en “Baby, Please Don’t Go”. Maar in oktober 1974, minder dan een jaar na AC/DC’s eerste optreden, was Evans uit de band. Hij werd vervangen door Bon Scott, die op AC/DC’s eerste zes studioalbums zong en na zijn dood in 1980 zelfs een legende werd.

Vorig jaar werd Dave in een interview met The Rocker Diaries gevraagd of hij dacht dat “dat het teken zou zijn” voor AC/DC na de dood van Bon in 1980. Hij antwoordde: “Nee, helemaal niet. Ik bedoel, we gaan allemaal door. En AC/DC heeft zoveel spelers gehad. Ik weet niet hoeveel. 20? En drie zangers, plus een stand-in zanger ook. Het is oke zo.