RADIO
play
NOW PLAYING

Nile Rodgers trapt post corona tijdperk af met show in Belfast Custom House Square

Written by on 5 september 2021

Nile Rodgers trapt post corona tijdperk af met show in Belfast Custom House Square

Het is al lang geleden. Maar toen de zon onderging onder de portalen van de scheepswerf in Belfast, was het perverse gevoel van een nieuwe dageraad te proeven onder de tweeduizend man sterke menigte die zich had verzameld op het Custom House Square om te zien hoe Nile Rodgers een nieuw tijdperk van post-Covid inluidde.

En wie beter dan de supremo achter de hitparade disco/funk act Chic om het feest op gang te brengen? Inderdaad, het was een oud Chic-nummer dat de aftrap gaf voor het nogal ingetogen Cheer, maar dat al snel overging in een minimix van klassiekers, waaronder Dance, Dance Dance en Everybody Dance. Niet dat iemand het twee keer hoefde te vertellen.

Vanaf de eerste noot was dit door evenementen uitgehongerde publiek klaar om de gelegenheid te omarmen en in de gig-groove te komen en te feesten alsof het 2019 was.

Er waren verbijsterde blikken van enkele van de aanwezigen toen de openingsmaten van Madonna’s Like a Virgin echoden door de openluchtarena. Die blikken veranderden in glimlachen en glimlachen vertaald naar dans, resulterend in massale vreugde.