RADIO
play
NOW PLAYING

MUSE komt met nieuwe plaat Won’t Stand Down

Written by on 13 januari 2022

De met een Grammy Award bekroonde Engelse rockband MUSE keert terug met het gloednieuwe nummer “Won’t Stand Down“, dat vandaag uitkomt via Warner Records. “Won’t Stand Down“, geproduceerd door MUSE en gemixt door Dan Lancaster (BRING ME THE HORIZON), is een arena-klaar volkslied van gecontroleerde chaos, met zware gitaren en industriële vervormingen die de opvallende teksten van Matt Bellamy over het terugnemen van je kracht versterken.

Won’t Stand Down’ is een lied over je mannetje staan tegen pestkoppen, of dat nu op de speelplaats, op het werk of waar dan ook is”, zegt Bellamy. “Jezelf beschermen tegen dwang en sociopathische manipulatie en tegenspoed het hoofd bieden met kracht, vertrouwen en agressie.”

Vandaag deelde de band ook de video voor het nummer. Geregisseerd door de bekroonde filmmaker Jared Hogan (“Girl In Red”, “Joji”) en opgenomen in Kiev, Oekraïne, bevat de visual een fragiel, mysterieus figuur die de collectieve energie van een duister leger overhevelt om te transformeren in een groot wezen.

MUSE bestaat uit Matt Bellamy, Dominic Howard en Chris Wolstenholme. Hun laatste album, ‘Simulation Theory’, debuteerde op nr. 1 en markeerde het zesde opeenvolgende album van de band dat debuteerde op de eerste plaats in het VK. Hun vorige studio-LP, “Drones”, won in februari 2016 een Grammy Award voor “Best Rock Album”, de tweede van de band. Sinds de oprichting in 1994 heeft MUSE acht studioalbums uitgebracht, waarmee wereldwijd meer dan 20 miljoen albums zijn verkocht.