RADIO
play
NOW PLAYING

Morgan Wallen aangeklaagd voor het gooien van een stoel van het dak van een bar in Nashville

Written by on 9 april 2024

Morgan Wallen

De countryster werd aangeklaagd voor drie misdrijven wegens roekeloos gevaar veroorzaken en één misdrijf wegens wanordelijk gedrag

Morgan Wallen werd in Nashville gearresteerd nadat hij naar verluidt een stoel van het dak van de nieuwe bar en honky-tonk van Eric Church had gegooid.

In een verklaring die op sociale media werd gedeeld, zei de politie van Nashville dat de 30-jarige countryster werd aangeklaagd voor drie misdrijven wegens roekeloos gevaar en één misdrijf van wanordelijk gedrag. Hij werd later vrijgelaten op basis van een borgsom van $ 15.250,

Wallens advocaat, Worrick Robinson, vertelde: “Om 22.53 uur. Zondagavond werd Wallen in het centrum van Nashville gearresteerd wegens het roekeloos veroorzaken van gevaar en wanordelijk gedrag. Hij werkt volledig samen met de autoriteiten.”

Volgens een arrestatierapport kwam de stoel die Wallen van het dak van de zesde verdieping van Chief’s, de nieuwe bar van Eric Church had gegooid, op straat terecht naast een groep politieagenten uit Nashville. Toen het personeel van de bar werd gevraagd naar het incident, wezen ze naar Wallen. De autoriteiten konden naar verluidt ook een video bekijken waarin Wallen ‘uithaalde en een voorwerp over het dak gooide’.

Wallen zal op 3 mei voor de rechter verschijnen, wat toevallig aansluit op zijn twee concerten in het Nissan Stadium in Nashville op 2 en 3 mei. Dit is Wallens tweede incident tijdens een honky-tonk in Nashville: in mei 2020 werd gearresteerd wegens openbare dronkenschap en wanordelijk gedrag in de bar van Kid Rock.

Het stoelgooi-incident vond plaats tijdens het openingsweekend van Chief’s, de nieuwste honky-tonk van Eric Church die werd geopend op het populaire Lower Broadway-gedeelte van Nashville. Church viert de opening door er 19 shows te spelen in het theater met 350 zitplaatsen; de eerste show vond afgelopen vrijdag 5 april plaats.

Church en Wallen zijn in de loop der jaren naar elkaar toe gegroeid: afgelopen november traden ze samen op tijdens de CMA Awards, en in januari werkten ze samen om het buitenmagazine en het merk Field & Stream te kopen. Church heeft Wallen ook bij eerdere schandalen gesteund, blijft een mentor en biedt zowel steun als opbouwende kritiek. In een interview uit 2021 sprak Church over de beruchte video waarin Wallen werd betrapt op het gebruik van racistische opmerkingen.

“Het was een hartverscheurend verhaal”, zei hij. “Hartverscheurend is het beste wat ik kan zeggen. Morgan moet nu aan Morgan werken en aan wat hij wil veranderen aan zichzelf. Ik hoop en verwacht dat hij dat ook zal doen. Ik denk dat we in de basis allemaal moeten blijven streven om te leren en beter te worden, ik geloof dat dat uiteindelijk heel gezond is. Het is goed voor ons allemaal dat we deze gesprekken nu voeren.”