RADIO
play
NOW PLAYING

MINISTRY dropt doe-het-zelf clip voor nieuwe plaat ‘Believe me’

Written by on 27 januari 2022

Industriële metalpioniers MINISTRY hebben de officiële videoclip voor hun nummer “Believe Me” uitgebracht. Het nummer is afkomstig van het 15e studioalbum van de band, “Moral Hygiene”, dat afgelopen oktober werd uitgebracht via Nuclear Blast Records.

De video “Believe Me” wijkt af van de twee eerder uitgebrachte professionele clips van het album en werd een totale doe-het-zelf-inspanning, met elk van de bandleden – drummer Roy Mayorga, gitaristen Cesar Soto en Monte Pittman, bassist Paul D’Amour en toetsenist John Bechdel — die zich thuis voorbereiden op de komende tour en een goedkoop greenscreen kopen om hun rol bij te dragen aan de uitvoeringsbeelden die vervolgens samen werden gevoegd. MINISTRY hoopt andere artiesten aan te moedigen hetzelfde te doen in deze moeilijke tijden waarin de budgetten krap zijn en toch plezier hebben in het creatieve proces.

In een recent interview met het Australische Heavy, zei MINISTRY-frontman Al Jourgensen over de muzikale richting van de nieuwe LP: “Dezelfde oude dingen. Gewoon het progressieve van het MINISTRY-geluid dat de afgelopen 30 of 40 jaar is verfijnd.

Wat betreft de lyrische thema’s die aan bod komen in “Morele Hygiëne”, zei Jourgensen: “We behandelen alles – van de feitelijke pandemie tot klimaatverandering tot het politieke klimaat nu. En ik bedoel niet zozeer de politici als wel de opkomst van fascistische tendensen over de hele wereld en in verschillende landen. En veel van dat soort levensonderwerpen.”