RADIO
play
NOW PLAYING

Mick Jaggers ‘ghostwriter’ stopte twee weken na verschrikkelijke samenwerking

Written by on 4 juli 2021

Mick Jaggers ‘ghostwriter’ stopte twee weken na verschrikkelijke samenwerking

Mick Jagger’s ghostwriter Barry Coleman stopte na een “vreselijke ervaring” 30 jaar geleden te proberen zijn memoires te schrijven.

Coleman nam het over toen de oorspronkelijke schrijver stopte en onthult nu dat hij twee verschrikkelijke weken probeerde te werken met de onwillige Rolling Stones-ster, die het project verliet en zijn voorschot van meer dan $ 1 miljoen van uitgeverij Weidenfeld & Nicolson terugbetaalde.

Jagger heeft sindsdien uitgelegd dat hij het proces van het graven in zijn verleden “saai en verontrustend” vond.

In een gesprek met The Guardian geeft Coleman toe dat Jagger geen bereidwillige medewerker was en herinnert hij zich: “We hadden één gesprek en toen stopte hij met terugbellen.

De schrijver legt uit dat in die tijd twee hoofdstukken “min of meer presentabel” waren, maar de rest was “een stapel interviewtranscripties, en niets met betrekking tot de afgelopen jaren”.

“Alles aan elkaar naaien was een vreselijke ervaring. Al het grote spul stond erin, er werd gewoon niets interessants over gezegd. Er was altijd een gevoel in de transcripties dat Mick achterhield, of probeerde niemands gevoelens te kwetsen. “

“We hadden veel gepraat over de vraag of hij nog steeds door wilde gaan of dat we het opnieuw konden doen, maar anders”, herinnert hij zich. “Hij wilde het gewoon niet doen. Ik denk dat hij zijn publiek respecteerde door ze niet iets gewoons te geven over een buitengewoon leven…