RADIO
play
NOW PLAYING

Metallica speelt een 40-jarige jubileum set ter ere van hun carrière

Written by on 19 december 2021

METALLICA speelt een carrière-omspannende set tijdens de eerste 40e verjaardagsshow in het Chase Center in San Francisco (video)

Terwijl persoonlijke tickets exclusief beschikbaar waren voor leden van de Fifth Member-fanclub van de groep, konden METALLICA-fans over de hele wereld het optreden live vanuit huis of op mobiel bekijken via Amazon Music, Amazon Music’s Twitch-kanaal en Prime Video (met of zonder Prime on-demand kijklidmaatschap). De show – samen met het optreden van morgenavond (zondag 19 december) op dezelfde locatie – zal dan exclusief beschikbaar worden gesteld op The Coda Collection / Prime Video-kanaal voor latere bezichtiging.

Een week geleden kostte op Ticketmaster een beperkt aantal tickets voor de show van vrijdagavond tussen $ 757 en $ 1.457, terwijl tickets voor het concert van zondag minstens $582 kostten, met verschillende duurdere niveaus.

“We zijn dankbaar dat je al 40 jaar bij ons bent, en we zijn zo blij dat je hier na al die tijd nog steeds bent”, vertelde frontman James Hetfield op een bepaald moment tijdens de set aan het publiek. “Het verbaast me nog steeds. Omdat we zijn gemaakt om dit te doen. Ik weet het.”

Hij bevestigde ook, nadat een montage was vertoond met enkele voormalige METALLICA-leden, dat ze geen gastoptredens zouden maken tijdens de show. “Hopelijk heb je [de voormalige METALLICA-leden] op een bepaald moment in je leven live kunnen zien,” zei hij. “We waren gezegend met hen in de band.