RADIO
play
NOW PLAYING

Meatloaf’s Bad Out Of Hell opnieuw hoog in de charts

Written by on 30 januari 2022

Na het trieste nieuws van zijn overlijden vorige week, scoort rockicoon Meat Loaf deze week drie albums in de Top 40, waaronder twee Top 10’s. De aanvoerder is zijn debuut Bat Out Of Hell uit 1977 – het meest gedownloade album van de week – dat op nummer 3 belandt en een nieuw hoogtepunt markeert voor de plaat, die oorspronkelijk nummer 9 bereikte.

Meat Loaf staat ook op nummer 5 met de grootste hits-compilatie Hits Out Of Hell, het meest gestreamde album van de week in het VK, terwijl Bat Out of Hell 2: Back Into Hell op nummer 24 eindigt.

Ondertussen verdient de Noorse altpopster Aurora vandaag haar eerste UK Top 10-album, terwijl haar derde album The Gods We Can Touch debuteert op nummer 8. Op nummer 9 scoren Barnsley-rockers The Sherlocks hun tweede Top 10-collectie met World I Understand.

Buiten de Top 10 komt Miles Kane binnen op nummer 12 met Change The Show. Miles komt volgende week (2 februari) naar The Record Club om het album te bespreken en vragen van fans te beantwoorden.

Het derde album van Kiefer Sutherland, Bloor Street, wordt zijn tweede Top 40-inzending op nummer 16, terwijl Underwater van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi debuteert op nummer 19, zijn zesde Top 40-album.

Als laatste komt Jamiroquai’s derde album, Traveling Without Moving uit 1996, opnieuw in de Official Albums Chart op nummer 27, nadat het opnieuw is uitgebracht om zijn 25e verjaardag te vieren.