RADIO
play
NOW PLAYING

Meatloaf zanger Marvin Lee Aday is overleden op 74-jarige leeftijd

Written by on 21 januari 2022

De Amerikaanse zanger Meat Loaf, vooral bekend van zijn hit Paradise By the Dashboard Light, is op 74 -jarige leeftijd overleden. Hij stierf donderdag met zijn vrouw aan zijn zijde, schrijft Dealine.

Ook zijn dochters Pearl en Amanda en andere familieleden namen kort voor zijn dood afscheid van de zanger. De doodsoorzaak is niet bekend. “We weten hoeveel hij voor zo velen van jullie betekent en we waarderen je liefde en steun in deze moeilijke tijd”, zei zijn familie in een verklaring. “Van zijn hart naar het jouwe: stop nooit met rocken!”

Meat Loaf, geboren als Marvin Lee Aday, heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen albums verkocht. Zijn album Bat Out of Hell (1977), met daarop Paradise By the Dashboard Light, is een van de 35 bestverkochte albums in de Amerikaanse geschiedenis met 1 miljoen exemplaren.

Paradise By the Dashboard Light was een enorm succes, niet alleen in Noord-Amerika, maar ook in Nederland. Het duo met Ellen Foley stond eind jaren 70 enkele weken in de top van de Top 40 en TROS Top 50. Het nummer, dat uit drie delen bestaat, gaat over een man die in een geparkeerde auto terugdenkt aan zijn liefdesaffaire in zijn geparkeerde auto in zijn jeugdjaren.