RADIO
play
NOW PLAYING

Larry McCray komt voor het eerst in 7 jaar met een nieuw album

Written by on 12 maart 2022

Blueszanger en gitarist Larry McCray bewijst dat hij zich in het volle zicht heeft verstopt met zijn eerste album in bijna zeven jaar, “Blues Without You”, dat wordt gereleased op vrijdag 25 maart.

Geproduceerd door Joe Bonamassa en Josh Smith, zal de 12-trackige collectie worden uitgebracht via Bonamassa’s Keeping the Blues Alive Records (KTBA Records). Op het album staan Joe Bonamassa, Warren Haynes, Joanna Connor en Reese Wynans.

Gedurende zijn hele carrière heeft McCray’s leven de vodden-tot-rijkdom-verhalen van de blues geïmiteerd. Larry’s muzikale reis nam hem mee door vele wendingen, persoonlijke ontberingen en donkere momenten. Na een ontmoeting met zijn huidige metgezel en medewerker, Peggy Smith, vond Larry rust en werd hij herontdekt door geestverwanten Joe Bonamassa en Josh Smith.

“Het schrijven van dit album gaf me een trots gevoel, omdat het anderen in staat stelt me ​​te zien als meer dan een bluesmuzikant”, zegt McCray. “De nummers weerspiegelen mijn brede smaak in muziekstijlen en het onderwerp, hoewel soms persoonlijk, is te relateren aan ieders leven. Hopelijk zullen de woorden en de boodschap van de liedjes anderen helpen hun gevoelens te uiten in een soortgelijke synopsis.

“Ik voel me helemaal herboren, met een hele nieuwe carrière, en ik ben optimistisch over wat de toekomst in petto heeft”, vervolgt McCray. “Maar eerlijk gezegd, soms zou ik willen dat het 30 jaar geleden was gebeurd. Ik zou op die leeftijd veel beter gekwalificeerd zijn voor de baan dan op 62′, lacht hij.

“Larry McCray is een legende”, prijst Bonamassa. “Dat weten we al 30 jaar. Hij is de laatste van de grote ‘bluesschreeuwers’ uit de roestgordel. In de geest van BB King, Luther Allison en Little Milton behoort Larry tot de groten. Het is nu aan de wereld om hem te herontdekken. Hij was hier al die tijd al.”