RADIO
play
NOW PLAYING

Kiss kondigt hologrammen aan voor komende shows

Written by on 4 december 2023

Tijdens het laatste optreden ooit van de Amerikaanse band KISS op zaterdagavond werden digitale avatars van de bandleden geïntroduceerd, waarmee KISS de eerste Amerikaanse groep is die zich op deze wijze onsterfelijk maakt. Deze stap lijkt de weg vrij te maken voor toekomstige digitale concerten, vergelijkbaar met wat de Zweedse band ABBA eerder deed voor hun permanente show in Londen.

Het moment van introductie vond plaats tijdens het afscheidsapplaus in de Madison Square Garden in New York. Nadat de oprichters Gene Simmons en Paul Stanley, samen met gitarist Tommy Thayer en drummer Eric Singer het podium hadden verlaten, verschenen plotseling digitale versies van de muzikanten. Als toegift speelden deze avatars het nummer “God Gave Rock And Roll To You”.

De digitale reproducties van de muzikanten werden tot stand gebracht door een samenwerking tussen Pophouse Entertainment – het bedrijf van ABBA-zanger Björn Ulvaeus, die eerder verantwoordelijk was voor de digitale ABBA-show – en Industrial Light & Magic, het bedrijf van regisseur George Lucas, bekend van de Star Wars-films.

KISS stond in 2008 op Arrow Rock Festival waar zij 2 uur lang het beste van het beste hebben laten zien en horen. Voor een trip down memory lane, neem dan hier een kijkje: https://arrowrockfestival.com/programma/