RADIO
play
NOW PLAYING

Kirk Hammett teased fans met ‘High Plains Drifter’ music video

Written by on 21 april 2022

Metallica-gitarist Kirk Hammett zal op vrijdag 22 april een videoclip uitbrengen voor zijn solonummer “High Plains Drifter”.

“High Plains Drifter” opent de tweede zijde van Kirk’s debuut solo-EP, “Portals”, die op 23 april verschijnt via Blackened Recordings op digitale platforms, op cd en als een voor Record Store Day exclusieve oceaanblauwe vinyl-EP (inclusief een kaart downloaden).

Met bijdragen van Edwin Outwater (met wie Kirk eerder had samengewerkt aan Metallica’s “S&M²” concerten en releases), Jon Theodore van Queen Of The Stone Age(en Kirk’s The Wedding Band bandlid), leden van de LA Philharmonic en meer. “High Plains Drifter” deelt een unieke inspirerende relatie met de filmklassieker uit 1973 met dezelfde naam. Het nummer, legt Kirk uit, “was niet specifiek bedoeld als muziek voor die film, maar toen het eenmaal geschreven was, dacht ik meteen dat het hetzelfde sentiment uitstraalde als de film.

“De muziek voor ‘High Plains Drifter’ kwam aanvankelijk uit een flamencostuk dat ik had geschreven”, vervolgt hij. “Het was een stuk van twee en een halve minuut, en ik vond het erg leuk, maar het was een van die riffs die moeilijk te integreren zou zijn in Metallica. Ik wist dat ik er iets mee wilde doen, ook al was het kwam spontaan naar buiten. Ik zat buiten te rommelen met een flamenco akoestische gitaar die ik net had gekocht, en het stroomde eruit in het moment. Ik was vastbesloten dat het een leven zou hebben.

Trouw aan zijn titel, is “Portals” een verzameling toegangspoorten tot muzikale en psychische bestemmingen. Opgenomen over de hele wereld, van Los Angeles tot Parijs tot Oahu. “Portals” is het resultaat van Kirks levensreizen en een uitnodiging om je eigen innerlijke wereld aan te boren. Sterk beïnvloed door klassieke muziek, soundtracks, horrorfilms en misschien een beetje Ennio Morricone, wilde Kirk dat de EP tientallen jaren zou beslaan en alle horror zou raken waar hij van houdt. Het idee achter de EP was om alle nummers in elkaar over te laten vloeien, dus vertrouwde hij op een hele cast van zijn vrienden om de vier nummers op te nemen.