RADIO
play
NOW PLAYING

Kirk Fletcher – Heartache By The Pound

Written by on 22 juni 2022

Kirk Fletcher – Heartache By The Pound

De veelgeprezen bluesgitarist/singer-songwriter Kirk Fletcher heeft zijn langverwachte zevende studioalbum aangekondigd, “Heartache By The Pound”, en zal uitkomen op vrijdag 29 juli.

Geproduceerd door Fletcher in de legendarische FAME Studios in Muscle Shoals, Alabama, wordt “Heartache By The Pound” aangekondigd door de première van vandaag van de verzengende eerste single, “Afraid To Die, Too Scared To Live”, nu verkrijgbaar bij alle DSP’s en streamingdiensten. De officiële muziekvideo staat nu op YouTube.

“Ik ben teruggekeerd naar mijn gospel- en blueswortels”, zegt Fletcher. “Ik wilde heel graag een bluesplaat maken, dus ik ging zitten en liet de nummers het overnemen. Ik ben een bluesman en ik schrijf over het leven. Dat is het concept.”

“Heartache By The Pound” markeert Fletchers meest persoonlijke en krachtige werk tot nu toe, benadrukt door robuuste zang, pittige songcraft en natuurlijk het vurige gitaarwerk dat hem internationale bekendheid heeft opgeleverd als een van de meest vooraanstaande bluesmannen van het huidige tijdperk. Fletcher, die vijf keer genomineerd was voor een Blues Music Award, bracht een groot deel van de pandemie door in Zwitserland en schreef nieuwe nummers op afstand in samenwerking met zijn oude vriend, de legendarische bassist Richard Cousins (The Robert Cray Band, Van Morrison).

“FAME is de moederkerk voor soulmuziek”, zegt Fletcher. “Het is hetzelfde gebouw waar al deze fantastische mensen zoals Otis Rush en Aretha Franklin hebben opgenomen. Ik wilde de sfeer. Ik moest deze nummers daarheen brengen.”