RADIO
play
NOW PLAYING

Kerstmuziek voor ROCKERS

Written by on 20 december 2020

Wat als je niet gewoon een ‘wonderful christmas’ hebt? Of alles wat je wilt voor kerst, niet ‘you’ is? Tijdens de feestdagen is het onmogelijk om te ontsnappen aan kerstliedjes. Elk jaar kiezen radiostations voor dezelfde zoetsappige kerstnummers. Arrow Bluesrock doet daar niet aan mee, maar pakt de luchtgitaren en zet de beste kerstmuziek op een rijtje:

Twisted Sister, A Twisted Christmas
Twisted Sister scoorde in de jaren tachtig een enorme hit met We’re Not Gonna Take It. Volgens zanger Dee Snider is de melodie gebaseerd op het kerstnummer ‘Oh Come All Ye Faithful’.
Niet gek dat de Amerikaanse rockers dit kerstliedje in een Twisted Sister-jasje staken!

AC/DC, Mistress for Christmas
Als je van kerst met keiharde rock-‘n-roll houdt, is het nummer van AC/DC ideaal. ‘Mistress for Christmas’ komt van het album The Razors Edge (1990) dat opent met de klassieker Thunderstruck. De Australische rockers vinden dat er best wat stevigers tussen de vrolijke kerstliedjes mag zitten. ,,Niet alleen maar doorsnee kerstliedjes. Mistress for Christmas is net zo hard als andere AC/DC nummers”, aldus Angus Young. Zet jij ook het volume hoger?

Kilmister, Gibbons en Grohl, Run Rudolph Run
De rock-‘n-roll kerstklassieker Run Rudolph Run (1958) van Chuck Berry in een zwaarder jasje. Motörhead-legende Lemmy Kilmister, ZZ Top’s Billy F. Gibbons en Dave Grohl coverden het nummer in hun kerstalbum We Wish You A Metal Xmas and a Headbanging New Year!

King Diamond, No Presents For Christmas
King Diamond creëert een anti-kerstlofzang met No Presents For Christmas (1987). Een kerel met lijkverf, omgekeerde kruisen en pentagrammen staat niet hoog op het lijstje van de kerstman. Geen cadeautjes voor de Deense rockmuzikant deze kerst. ,,I don’t give a damn!”

Def Leppard, We All Need Christmas
Wil je na al het gitaargeweld iets sentimenteels? De Britse rockband Def Leppard, kwam twee jaar geleden met de powerballad We All Need Christmas. De single werd uitgebracht als bonustrack van het nieuwe compilatiealbum The Story So Far – The Best Of (2018).

The Who, Christmas
Op het rockalbum Tommy (1969) van de Britse rockband staat het nummer Christmas: een van de meest donkere kerstliedjes in deze lijst. Met teksten als ‘How can he be saved from the eternal grave?’ komen thema’s als dood en eeuwige redding schaamteloos voorbij. Vrolijk kerstfeest!

The Darkness, Christmas Time
De Britse glamrockband The Darkness presenteert in 2003 een kerstnummer met gierende gitaren, komische lyrics en de kenmerkende hoge vocalen van zanger Justin Hawkins. Christmas Time (Don’t Let the Bells End) verscheen als bonustrack op hun debuutalbum Permission to Land.