RADIO
play
NOW PLAYING

Vintage Trouble brengt 50-jarig jubileumcover van Edwin Starrs ‘War’ uit

Written by on November 19, 2020

Vintage Trouble viert de 50ste verjaardag van het protestnummer van Edwin Starr. De band is op uitnodiging van In Flight Music Group met producer Matt Salazar de studio’s ingedoken.
Een jubileumcover van War is het resultaat.

Nummer 1-hit
Vintage Trouble is opgericht in 2010 en combineert oude soul met rockinvloeden. Naast eigen liveshows stond het Amerikaanse kwartet in het voorprogramma van grote artiesten als The Rolling Stones, The Who, Lenny Kravitz en vele anderen. ,,En nu is het tijd voor een cover.”
War is geschreven door Norman Whitfield en Barrett Strong voor het Motown label. Het nummer wordt oorspronkelijk opgenomen door The Temptations voor hun Psychedelic Shack album (1970). Motown krijgt echter herhaalde verzoeken om War als single uit te brengen. Whitfield gaat akkoord, kiest Edwin Starr als vocalist en besluit om de Temptations-versie uit de single-release te houden. Het blijkt een goede zet. Edwin Starrs versie wordt een nummer 1-hit in de Billboard Hot 100-hitlijst en een van de populairste protestsongs ooit gemaakt.

Jubileumcover
Tijdens de stop in de muziekbusiness in 2020 besloot In Flight Music Group artiesten naar hun Mad Muse Studios te halen. ,,We zochten artiesten om onze favoriete nummers uit het Rock ‘n Roll Songbook te coveren.” Het retro geluid maakt Vintage Trouble tot de perfecte kandidaten om de hit, vijf decennia na de release, opnieuw uit te brengen. Zanger Ty Tailor reageert enthousiast op het verzoek van In Flight Music Group. ,,Ja ik vond het een goed plan en zei tegen de band: laten we een nummer kiezen dat de geest ontbrandt om naar vrede te rennen”, vertelt Taylor. ,,Vervolgens was ik thuis aan het trainen en kwam Edwin Starr op Spotify voorbij. Alsof het universum het naar mij stuurde!” De zanger hoeft de rest van band niet over te halen. ,,Vrede wordt in War met zo’n bombastische strijd verteld. Dat omarmen wij allemaal.” En dan ontdekt de zanger dat het ook nog de 50ste verjaardag van het nummer is. ,,Kortom: wij hebben het liedje niet gevonden, het heeft ons gevonden!’