play
NOW PLAYING

Johan Derksen organiseert benefietconcert voor zieke AJ Plug

Written by on July 5, 2019

JOHAN DERKSEN ORGANISEERT BENEFIETCONCERT VOOR ZIEKE AJ PLUG

Deze week maakte AJ Plug bekend dat er slokdarmkanker bij haar was geconstateerd. Johan Derksen schiet de blueszangeres te hulp en organiseert een benefietconcert.

Plug, wiens echte naam Aleksandra Jolanda Plug is, heeft een persoonlijke band met de voetbalanalyticus. Ze rijdt Derksen twee tot drie keer per week van Grolloo naar Hilversum voor zijn tv-werkzaamheden.

Daarnaast is Plug het gezicht van de theatershow van Derksen waarin de blues centraal staat. Ook treedt ze op met haar eigen band.

De zangeres heeft alle optredens moeten annuleren. ”En met muzikanten is het simpel: no play no pay,” vertelt Plug het AD. “Natuurlijk slaan dan de twijfels toe: hoe moet het verder? Ik weet dat ik dit jaar niet meer kan optreden.”

Dat was voor Derksen reden genoeg om een benefietconcert voor de zangeres op poten te zetten. Jan Smit, voormalig voorzichter van Heracles, stelt zijn zalencomplex De Bonte Wever in Assen belangeloos ter beschikking.

Danny Vera en de Erwin Java Band komen gratis optreden. Alle opbrengsten gaan naar Plug om ervoor te zorgen dat haar gezin niet hoeft te lijden onder de verminderde inkomsten.

Het evenement vindt plaats op 10 augustus. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar voor een prijs van €20.

Derksen is ook nog bezig met een tweede concert in Katwijk, waar de roots van Plug ligt.