RADIO
play
NOW PLAYING

Jazz-zanger Tony Bennett stopt met optreden vanwege ziekte

Written by on 13 augustus 2021

Jazz-zanger Tony Bennett stopt met optreden vanwege ziekte

Tony Bennett is gestopt met optreden.

De 95-jarige ster speelde vorige week twee uitverkochte shows met Lady Gaga in Radio City Music Hall in New York, maar zijn zoon en manager Danny Bennett heeft onthuld dat hij nu heeft besloten zijn optredens op het podium te staken.

Danny Bennett – die al meer dan vier decennia de manager van zijn vader is – vertelde Variety: “Er zullen geen extra concerten zijn. Dit was een moeilijke beslissing voor ons, aangezien hij een capabele artiest is.

De legendarische zanger werd in 2016 gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer, en zijn vrouw Susan smeekte Tony om te stoppen met op te treden. “Hij zal andere dingen doen, maar niet die komende shows. Het is niet het zingen, maar het reizen. Kijk, hij wordt moe. De beslissing wordt genomen dat concerten nu gewoon te veel voor hem zijn.

“We willen niet dat hij bijvoorbeeld op het podium valt, zoiets simpels. “Danny hield vol dat hij zich geen zorgen maakte over de zangcapaciteiten van zijn vader. In plaats daarvan maakt hij zich zorgen om Tony’s “fysieke” gezondheid.