RADIO
play
NOW PLAYING

Ian Siegal – Stone by Stone

Written by on 15 mei 2022

Ian Siegal’s gloednieuwe studioalbum ‘Stone By Stone’ is een viering van Ian Siegal’s stem die voorop en in het midden staat.

Opgenomen in de Grow Vision Studios in Zuid-Californië met het productieteam van Greta Valenti en Robin Davey (Beaux Gris Gris & The Apocalypse, The Hoax) zijn de nummers rauw, intiem en zelfverzekerd. Greta legt uit: ‘We wilden echt de essentie vastleggen van wie Ian Siegal is. Zijn stem, zijn ziel en zijn jaren als artiest en reizende muzikant leidden allemaal tot dit punt in zijn leven en carrière.’

‘Het album was een onverwacht resultaat van verschillende planeten die op één lijn lagen en gelukkige toevalligheden. De aantrekkingskracht ervan was onweerstaanbaar. Ik heb diep gegraven voor wat persoonlijke inzichten, maar ik had ook enorm veel geluk om omringd te zijn door creatieve inspiratie en de steun van goede vrienden om me te helpen dit allemaal op een rijtje te krijgen’, zegt dhr. Siegal.

Siegals lange lijst met prestaties uit het verleden omvat 13 British Blues Awards, 3 Mojo Blues Albums of the Year, 4 European Blues Music Awards en 3 US Blues Awards-nominaties. Hoewel de blues zeker de basis vormt voor de platen, is ‘Stone By Stone’ geen bluesalbum. Het is een verzameling liedjes die doordrenkt zijn van de tradities van klassieke songwriting en die hoop, reflectie, verdriet en vreugde bieden. Het album verstevigt Ian’s reputatie als niet alleen een felle live artiest, maar ook een essentiële Britse artiest. Het is geen wonder dat Record Collector Siegal begroet als een ‘National Treasure’.