RADIO
play
NOW PLAYING

Halestorm’s album ‘The Strange Case Of…’ platina gecertificeerd in de VS

Written by on 4 juni 2022

Halestorm’s tweede album, “The Strange Case Of…”, werd op 2 juni platina gecertificeerd door de RIAA (Recording Industry Association of America) voor een verkoop van meer dan een miljoen exemplaren. De LP was eerder gecertificeerd goud in maart 2016.

Halestorm heeft nog een andere platina-certificering: de single “I Miss The Misery”, die verschijnt op “The Strange Case Of…”. Twee andere singles werden goud – “Here’s To Us” (ook van “The Strange Case Of…”) en “I Get Off” (van het titelloze debuutalbum van Halestorm uit 2009) – terwijl de LP “Halestorm” in maart 2016 ook goud werd.

De RIAA ontwikkelde zijn gouden en platina awards-programma in 1958 om artiesten te eren en een standaard te creëren om het commerciële succes van een geluidsopname te meten. Het programma markeerde het handelsmerk van de gouden plaat en formaliseerde de industriële praktijk van het uitreiken van prijzen aan artiesten voor prestaties op het gebied van muziekverkoop.

Momenteel kent de RIAA een gouden onderscheiding toe voor 500.000 verkochte eenheden, een platina-eer voor 1 miljoen verkochte eenheden en een diamanten onderscheiding voor meer dan 10 miljoen verkochte eenheden.

In het streamingtijdperk telt elk permanent digitaal album of fysieke albumverkoop als 1 eenheid voor certificeringsdoeleinden, 10 permanente trackdownloads van het album tellen als 1 eenheid voor certificeringsdoeleinden en 1.500 on-demand audio- en/of videostreams van het album tellen als 1 eenheid. Voor nummers tellen 150 on-demand audio- en/of videostreams als 1 eenheid voor certificeringsdoeleinden.

Halestorm won in 2013 de “Best Hard Rock/Metal Performance” Grammy voor “Love Bites (So Do I)”, de eerste single van “The Strange Case Of…”.

Halestorm ’s vijfde studioalbum, “Back From The Dead”, werd op 6 mei uitgebracht via Atlantic. De opvolger van “Vicious” uit 2018 werd geproduceerd door Nick Raskulinecz (FOO FIGHTERS, MASTODON, ALICE IN CHAINS) met coproductie door Scott Stevens (SHINEDOWN, DAUGHTRY, NEW YEARS DAY).

Halestorm frontvrouw Lzzy Hale (gitaar/zang) en haar broer Arejay (drums) vormden de band in 1998 op de middelbare school. Gitarist Joe Hottinger kwam in 2003 bij de groep, gevolgd door bassist Josh Smith in 2004.