RADIO
play
NOW PLAYING

Filmbiografie B.B. King

Written by on October 26, 2020

Bluesliefhebbers opgelet! Er komt een film over het leven van Riley Ben King. Erfgenamen van de Amerikaanse bluesgrootheid willen zijn leven in beeld te brengen.

Grootheid
Riley Ben King, beter bekend als B.B. King, wordt gezien als een van de grootste bluesgitaristen aller tijden. Hij verwierf in 1969 bekendheid met cover van Hawkin. Zijn versie van The Thrill Is Gone werd een hit in zowel de pop- als de R&B-lijsten en won maar liefst vijftien Grammys. En daar bleef het niet bij. Kings succes bleef aanhouden in de jaren zeventig met nummers als I Like to Live the Love en To Know You Is to Love You. De jaren erna leverde hij minder platen, maar verdween niet van de radar. Hij verscheen met grote regelmaat op het podium en was zowel in films als televisieprogramma’s te zien.

Diabetes
B.B. King overleed in 2015 wegens ernstige uitdroging als gevolg van zijn diabetes overleden. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en vinden zijn erfgenamen het tijd om een ode te brengen aan de Amerikaanse singer-songwriter. ,,We zijn in gesprek met een regisseur en kijken naar acteurs. De verschijningsdatum weten we nog niet, maar wegens corona zal het opschuiven naar 2021.”