RADIO
play
NOW PLAYING

HIGH VOLTAGE

Event info
Date: 27 september 2021
Time: 9:00 pm
Details

 

Arrow High Voltage hoor je LIVE tussen 21.00 en 22.00 uur op DAB+ in de Randstad en regio Eindhoven én op TuneIn: Geen tijd? Natuurlijk kun je de show ook terugluisteren via de podcast! 

Het is weer maandag, dus vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur tijd voor weer een verse aflevering van Arrow High Voltage op Arrow Bluesbox Radio, uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 50 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.

Het is de nationale plasdag vandaag. Zeiken mag dus. Of ik heb de context weer eens niet begrepen en gaat het over iets totaal anders? Hoe dan ook, in High Voltage zult U er verder weinig van merken. Zowel fysiek (we houden het droog) als informatief (alleen feiten tellen, gevoelens zijn voor achter de voordeur) gaan we weer een interessant uur tegemoet met maar liefst vier nieuwe releases, één re-release van Hollandse bodem, drie jubilarissen en wat leuk reünie nieuws.

De nieuwe releases zijn bij te schrijven op het conto van Avatar, Tremonti, Hypocrisy en Paradox. Hell jawel, moderne metal, vette hardrock, eigentijdse death metal en ouderwets lekkere Duitse power metal, de keuze is reuze. De drie jubilerende platen van dienst vieren deze week hun 40e, 30e en 20e verjaardag, en dat vertaalt zich respectievelijk naar Canadese hardrock, legendarische Amerikaanse grunge en de wederopstanding van Germaanse oerthrash).

De Nederlandse inbreng is vandaag tweeledig. Zo is er een nog immer bestaande band uit het oosten van Nederland wiens één van hun eerder verschenen albums binnenkort weer in de roulatie gaat. Met als bonus een zeer eigenwijze cover van een toch niet alledaags nummer van één van onze überfavorieten binnen het internationale heavy metal gebeuren. Betreffende het reünie nieuws: dit betreft een drietal waar je het eerste decennium van deze eeuw nauwelijks nog aan ontkwam als je redelijk actief festivalganger was. Veelal bijgestaan door een bepaald schilderachtig figuur waren ze niet weg te slaan van de Nederlandse podia tot ze er een aantal jaar geleden de brui aan gaven. Inmiddels hebben ze waarschijnlijk Netflix helemaal uitgekeken en weer toe aan een paar lekkere optredens. Zo gezegd, zo gedaan, en in november staan de heren dan ook op een prettig Brabants festival waar wij kaarten voor gaan weggeven. Let vanavond maar even goed op, dan hoor je alle bijzonderheden. De resterende tijd vullen we op met twee klassiekers van Amerikaanse makelijk, maar qua stijl zijn ze een wereld van verschil.

Benieuwd hoe dit allemaal gaat klinken? Luister dan vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur naar High Voltage via Arrow BluesBox op DAB (lekker in de auto A2, A4, A12, A13, A20), en online voor thuis, werk, op vakantie en mobile.

Uiteraard zijn we hier bij Arrow High Voltage zeer benieuwd naar jullie feedback, dus gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker op jullie complimenten, constructieve commentaren en/of briljante ideeën.

“If it’s too loud, you’re too old!”