RADIO
play
NOW PLAYING

HIGH VOLTAGE


Event info
Date: 4 juli 2022
Time: 9:00 pm
Details

Het is weer maandag, dus vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur tijd voor weer een verse aflevering van Arrow High Voltage, uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 50 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.

High Voltage is een programma dat binnen het hardrock en metal gebeuren altijd naar alle kanten stuitert. Weliswaar wordt er redelijk binnen de lijntjes van het format gekleurd, maar het gebeurd nog wel eens dat de ene show wat harder uitvalt dan de andere. En vanavond is ook weer zo’n avond.

Hetgeen dan weer ligt aan een rits nieuwe platen waarvan het merendeel toch wat hoger op de hardheids-schaal scoort. We hebben namelijk nieuwe singles van Megadeth en Soulfly in het huis, Machine Head gaat even fijn knallen en ook Haken gitarist Charlie Griffiths laat even duchtig van zich horen middels zijn nieuwe solo album. Iets minder fel van leer wordt er getrokken door A-Z, edoch hun

op Amerikaanse leest geschoeide progressive power metal liegt er niet om. Ook vers van het mes is de nieuwe single van Ozzy Osbourne. Petje af hoor, want waar de meeste mensen van zijn leeftijd al lang en breed met pensioen zijn gooit hij er nog eens doodleuk weer een nieuwe plaat tegenaan. De gastenlijst op ‘Patient Number 9’ is trouwens ook lang niet misselijk: Jeff Beck, Eric Clapton, Tony Iommi, Josh Homme (Queens of The Stone Age), Mike McCready (Pearl Jam), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Duff McKagan (Guns N’ Roses), Robert Trujillo (Metallica), Chris Chaney (Jane’s Addiction) en Zakk Wylde (Black Label Society). Ik heb het wel eens slechter gezien.

De gaatjes tussen de nieuwelingen worden als vanouds weer gevuld door de wat bekendere deuntjes. We vieren bijvoorbeeld de dertigste verjaardag van een klassiek power metal album uit 1992. We staan stil bij een Britse albumlijst nummer 1 uit 1981. Het circus is ook in de stad en de hel is volgens een sprookjesfiguur nog steeds iets op wielen. Daarnaast is het ook nog eens de dag van de zonnebril vandaag, en met dat gegeven viel ook wel iets te maken.

Benieuwd hoe dit allemaal gaat klinken? Luister dan vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur naar High Voltage via Arrow BluesBox op DAB (lekker in de auto A2, A4, A12, A13, A20, de Randstad, regio Eindhoven), via Tuneln en online voor thuis, werk, op vakantie en mobile via https://arrowbluesrock.nl/. Uiteraard zijn we hier bij Arrow Bluesbox Radio zeer benieuwd naar jullie feedback, dus gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker op jullie complimenten, constructieve commentaren en/of briljante ideeën.


“Metal forever, the louder the better!”

 

Arrow High Voltage hoor je LIVE tussen 21.00 en 22.00 uur op DAB+ in de Randstad en regio Eindhoven én op TuneIn: Geen tijd? Natuurlijk kun je de show ook terugluisteren via de podcast!