RADIO
play
NOW PLAYING

HIGH VOLTAGE


Event info
Date: 24 januari 2022
Time: 9:00 pm
Details

Het is weer maandag, dus vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur tijd voor weer een verse aflevering van Arrow High Voltage, uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 50 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.

Zo, iedereen een leuke ‘Blue Monday’ gehad? Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall is de derde maandag van januari namelijk de meest deprimerende dag van het jaar. Op deze dag zouden mensen zich jaarlijks het meest treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. De feestdagen zijn voorbij, de vakanties nog ver weg en de eerste goede voornemens heb je misschien alweer losgelaten. Nog een geluk dat er langzaam wat licht gloort aan het einde van de Corona-tunnel, anders hadden de echt gevoeligen onder ons allang al een stuk touw gezocht.

Gaan we daar wat van merken in High Voltage vandaag? Ja en nee. Ja, omdat er binnen ons geliefde genre natuurlijk genoeg liedjes bestaan die op zijn zachtst gezegd niet echt uitnodigen tot uitbundig schaterlachen. Nee, omdat mijns inziens het glas nooit half leeg is maar altijd half vol. You can’t bring me down. Of wel soms? Kortom, verwacht wel wat toepasselijke muziek voor deze dag van onder andere een Zweeds gitaarwonder, ongeïdentificeerde liefhebbers van liefde en Amerikaans geketende beroepsdepressievelingen, maar we maken er zeker geen treurmars van.

Dat kan ook helemaal niet, want maar het maar liefst zes nieuwe platen is het gewoon feest op het gebied van goede nieuwe muziek. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe soloplaat van Michael Romeo, bij velen beter bekend als de stergitarist van Symphony X? Ook leuk is de eerste single in 29 jaar tijd van de Amerikaanse thrash-virtuozen Vio-Lence, waarin we onder andere ex-Machine Head lid Phil Demmel tegenkomen, alsook ex-OverKill gitarist Bobby Gustafson en oud-Fear Factory bassist Christian Olde Wolbers. Even smakelijk, maar dan muzikaal een tikkie anders, is de nieuwe single van The Hellacopters, welke in de beste hardrock traditie “swings like God’s own dick!’.

Van een heel ander kaliber is dan weer de nieuwe van Spirits Of Fire. Voor velen een nog onbekende naam, maar als je weet dat onder andere Fabio Leone (Rhapsody), Chris Caffery (Savatage) en Steve DiGiorgio (Testament, Death, Sadus) onderdeel uitmaken van dit gezelschap is het beantwoorden van de vraag of het kwalitatief wel snor zit natuurlijk appeltje-eitje. Hetzelfde geld uiteraard ook voor ‘Revel In Time’, het nieuwe album van Star One. En wie Star One zegt, zegt meteen Arjen Anthony Lucassen. Inderdaad, de grote man achter Ayreon is ook de geestelijk en uitvoerend vader van dit project, welke traditiegetrouw ook veel ruimte bied voor een keur aan gastmuzikanten en vocalisten. En die gastenlijst is niet mis! Onder andere Steve Vai, Michael Romeo, Floor Jansen, Roy Khan, Adrian Vandenberg, Damian Wilson, Marcella Bovio en Tony Martin zetten hun beste beentje voor, het is weer helemaal smullen geblazen. De laatste deelnemer aan het verse platenbal is weer van een hele andere orde waarbij we weer eens lekker tegen de ons eigen opgelegde grenzen gaan schuren. Voormalig Immortal icoon Abbath Doom Occulta is met zijn band Abbath inmiddels alweer toe aan hun derde langspeler. Voor velen zal deze plaat wat rauwer op het dak vallen dan wat er gebruikelijk in High Voltage voorbij komt, maar het moge ook duidelijk zijn dat Abbath veel inspiratie haalt uit de goede oude metalen van weleer, wat hem weer probleemloos langs de High Voltage ballotagecommissie deed passeren.

Benieuwd hoe dit allemaal gaat klinken? Luister dan vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur naar High Voltage via Arrow BluesBox op DAB (lekker in de auto A2, A4, A12, A13, A20), en online voor thuis, werk, op vakantie en mobile via https://arrowbluesrock.nl/. Uiteraard zijn we hier bij Arrow Bluesbox Radio zeer benieuwd naar jullie feedback, dus gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker op jullie complimenten, constructieve commentaren en/of briljante ideeën.

“Metal forever, the louder the better!”

Arrow High Voltage hoor je LIVE tussen 21.00 en 22.00 uur op DAB+ in de Randstad en regio Eindhoven én op TuneIn: Geen tijd? Natuurlijk kun je de show ook terugluisteren via de podcast!