RADIO
play
NOW PLAYING

HIGH VOLTAGE


Event info
Date: 5 juni 2023
Time: 9:00 pm
Details

 

Het is weer maandag, dus vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur tijd voor weer een verse aflevering van Arrow High Voltage, uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 50 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.

Het is vandaag tweede pinksterdag, dus als het goed is hebben de meesten van jullie lekker genoten van een vrije dag waarvan geen hond eigenlijk meer weet waarom we het vieren. Met uitzondering natuurlijk van die anderhalve bidlip die je aan de deur lastig valt met complete citaties uit hun eigen grote sprookjesboek van dienst. Maar voor wie het echt wilt weten: “Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord ‘pentekostè’, wat vijftig betekent. Het is altijd 10 dagen na Hemelvaart en de 50ste dag na Eerste Paasdag. De gelovigen herdenken de neerdaling van de Heilige Geest over de apostelen en het ontstaan van de Christelijke kerk.” Daar springt dan het woordje “geest” uit, en daar kan ik dan weer programma-technisch wel weer wat mee. Nee, over de heilige geest is er binnen metal niet veel gezongen, maar over andere geesten des te meer. Dus daarom vandaag, speciaal voor de gelegenheid, maar liefst twee nummers die over één of andere geest gaan.

 

We gaan vandaag trouwens geen Megadeth draaien, edoch met het Megadeth gehalte an sich zit het dan wel weer snor in deze aflevering van High Voltage. Twee van de in totaal echt nieuwe platen worden namelijk ingespeeld door voormalig personeel van Dave Mustaine. Zo hebben we daar het trio Dieth, geleid door niemand minder dan Dave Ellefson, die we allemaal vast nog wel kennen als jarenlang de vaste bassist van Megadeth. Na zijn geforceerde vertrek uit de band vond hij al snel de samenwerking met voormalig Decapitated drummer Michał M. Łysejko en gitarist/zanger Guilherme Miranda (Entombed A.D.) en binnenkort ligt het debuut van de band die zij samen gestart zijn – Dieth – in de verkoop. De andere band met een duidelijke Megadeth signatuur is Withering Scorn, opgericht door de broertjes Glen en Shawn Drover, die respectievelijk vier en tien jaar op de loonlijst van de firma Mustaine stonden. Van hen verscheen recentelijk een nieuwe single die de voorloper is voor een full-length album welke in juli gaat uitkomen, en waarop ook ex-leden van Fates Warning, Firewind en Mayan op te horen zijn. Verder besteden we aandacht aan ‘1977’, het elfde album alweer van het Noorse Sirenia, laten we jullie horen of de opgepoetste re-release van de Black Sabbath klassieker ‘Live Evil’ werkelijk de moeite waarde is, komt de laatste eruptie van Within Temptation voorbij en we sluiten het rijtje nieuwe klanken én het programma af met de laatste single van het Nederlandse Black Briar.

Bekende spullen zijn er natuurlijk ook, en zoals gewoonlijk fladderen die tussen de nieuwe klanken door. U wilt een tip van de sluier? Kijk maar even of deze hint te kraken is: De navigator wilt niks aan de wereld veranderen, maar het vervolg wordt een barbaars gericht waarbij uiteindelijk een belangrijk lid van de familie ten onder gaat in een bloemrijk vuur. Oplossingen lezen we graag voor de show al in de comments

Benieuwd hoe dit en meer allemaal gaat klinken? Luister dan vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur naar High Voltage via Arrow BluesBox op DAB (lekker in de auto A2, A4, A12, A13, A20, de Randstad, regio Eindhoven), via Tuneln en online voor thuis, werk, op vakantie en mobile via https://arrowbluesrock.nl/. Uiteraard zijn we hier bij Arrow Bluesbox Radio zeer benieuwd naar jullie feedback, dus gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker op jullie complimenten, constructieve commentaren en/of briljante ideeën.


“Metal forever, the louder the better!”

 

Arrow High Voltage hoor je LIVE tussen 21.00 en 22.00 uur op DAB+ in de Randstad en regio Eindhoven én op TuneIn: Geen tijd? Natuurlijk kun je de show ook terugluisteren via de podcast!