RADIO
play
NOW PLAYING

HIGH VOLTAGE


Event info
Date: 10 oktober 2022
Time: 9:00 pm
Details

Het is weer maandag, dus vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur tijd voor weer een verse aflevering van Arrow High Voltage, uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 50 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.

Ha! Het is weer Rocktober, en dat betekent dat we ook dit jaar wederom ook bij High Voltage een prachtige lijst der lijsten gaan presenteren. En dan niet als in voorgaande jaren slechts een top 25. Neen mijn gewaardeerde vrienden, vriendinnen en andere liefhebbers van de betere muziek, we maken er deze keer een echte Top 50 van welke op 17, 24 en 31 oktober aanstaande zal worden uitgezonden. Fun fact: vijftig kloeke nummers prak je natuurlijk nooit in slechts drie uurtjes, dus heeft het de directie behaagt om High Voltage op de voornoemde data niet één, maar twee uur te laten duren. Yay! Uiteraard is iedereen weer van harte welkom om mee te werken aan deze prachtlijst. De juiste instructies kan je hier op de High Voltage Facebook pagina terugvinden, dus leef je uit!

Voordat het echter zover is doen we nog even twee reguliere High Voltage shows. Qua namen is het vandaag een feestje der herkenning. Niet alleen voor wat betreft de vette krakers van weleer, maar ook zeker als we het hebben over nieuw materiaal. Normaal gesproken geef ik zeker en vaak onbekend talent een kans op airplay, maar daar ga je vandaag even helemaal niks van merken. Is dat erg? Welnee, want met de verse waren van Therion, Sabaton, Them, Candlemass, Queensrÿche en Epica (waarvan de laatste een interessante samenwerking is aangegaan met het Noorse Shining) hoef ik niemand met een hongergevoel achter te laten. Mocht je toch nog wat gaatjes te vullen overhouden, maak dan de borst en borsten maar nat voor een lading gezellige thrash uit de jaren 80, Nederlandse death ’n roll en Amerikaanse hardrock uit de jaren 90, no nonsense rock ’n roll uit de zero’s, Olympisch goud uit Zweden en nostalgische Engelse hardrock van een dikke veertig jaar geleden. Ook is het vandaag Wereld MSA-Dag. MSA staat voor Meervoudig Systeem Atrofie, en aangezien er scheepsladingen bands zich vernoemd hebben naar de meest afgrijselijke aandoeningen was het niet echt een breinbreker om ook bij deze kwaal een bijpassend stukje muziek te vinden.

Benieuwd hoe dit allemaal gaat klinken? Luister dan vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur naar High Voltage via Arrow BluesBox op DAB (lekker in de auto A2, A4, A12, A13, A20, de Randstad, regio Eindhoven), via Tuneln en online voor thuis, werk, op vakantie en mobile via https://arrowbluesrock.nl/. Uiteraard zijn we hier bij Arrow Bluesbox Radio zeer benieuwd naar jullie feedback, dus gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker op jullie complimenten, constructieve commentaren en/of briljante ideeën.


“Metal forever, the louder the better!”

 

 

Arrow High Voltage hoor je LIVE tussen 21.00 en 22.00 uur op DAB+ in de Randstad en regio Eindhoven én op TuneIn: Geen tijd? Natuurlijk kun je de show ook terugluisteren via de podcast!