RADIO
play
NOW PLAYING

HIGH VOLTAGE


Event info
Date: 6 februari 2023
Time: 9:00 pm
Details

 

Het is weer maandag, dus vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur tijd voor weer een verse aflevering van Arrow High Voltage, uw vaste baken in de immer turbulente wereld van hardrock en heavy metal, waarin het beste van de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met de grootste en schoonste parels uit meer dan 50 jaar harde rock geschiedenis, waarbij ook zeker de vergeten juweeltjes nog eens de aandacht krijgen die ze ronduit verdienen.

Het beloofd weer een interessant uurtje te worden vanavond. Zoals vorige week reeds gememoreerd is het weer helemaal bal met nieuwe releases, en ook in deze laatste januari uitzending van High Voltage is het wat dat betreft weer helemaal feest. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van een leuke samenwerking van Def Leppard zanger Joe Elliot en Ghost. Bandleider Tobias Forge van Ghost bleek namelijk al jaren Def Leppard fan te zijn en Joe Elliot vindt Ghost weer helemaal toppie. Uiteindelijk hebben ze elkaar in de studio gevonden en het resultaat is een geinige single waarop zelfs het artwork getuigt van het wederzijdse respect. Vorige week kwam album nummer 25 alweer uit van het Britse Uriah Heep (‘Chaos And Colour), een formatie die al meegaat sinds 1969. Van de originele oerbezetting is alleen Mick Box nog over, edoch de beste man heeft het met zijn huidige collegae toch maar weer voor elkaar gekregen om een bijzonder fris hardrock album bij elkaar te fietsen waarbij je als argeloze luisteraar nooit zou vermoeden dat de halve band al AOW mag claimen. Iets minder oud, maar toch al een tijdje behorende bij de veteranen is het Amerikaanse Overkill. Actief sinds 1980 zijn ze altijd trouw gebleven aan hun eigen specifieke thrash stijl, en inmiddels zijn deze krasse knarren toe aan hun 20e studioplaat getiteld ‘Scorged’. Deze staat voor release in april dit jaar, en het voorproefje van vanavond smaakt zeker naar meer.

Een stuk moderner gaat het er aan toe bij het industrial metal gezelschap Deathstars uit Zweden. Echt productief zijn de heren echter niet te noemen. Hun laatste full-length dateert alweer uit 2014, en velen hadden de band inmiddels afgeschreven. Maar zie, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Deathstars komt binnenkort met het nieuwe ‘Everything Destroys You’ welke de oude fans zeker zal kunnen bekoren. Bijzonder fraai is vervolgens de nieuwe schijf van het Duitse Xandria. Liefhebbers van sfeervolle metal met engelachtige vocalen zullen de band inmiddels vast wel kennen en met een zeker reikhalzen uitkijken naar het nieuwe ‘The Wonders Are Still Awaiting’. Voor wie de band nog niet kent: denk rustig aan een combi van Delain en Nightwish, dan kom je een heel eind. De laatste verse rakker is te categoriseren onder de noemer “opgewarmd lijk”. Het gaat hier namelijk om een dubbele re-release van ‘Burn To My Touch’ en ‘Master Control’ van het Amerikaanse Liege Lord, beiden origineel uitgebracht in de tweede helft van de jaren 80. De band an sich bestaat nog wel en treed regelmatig op bij nostalgische feestjes zoals ‘Keep It True’, maar qua plaatwerk zijn ze nooit echt verder gekomen dan deze releases en het debuut uit 1985. Ze zijn altijd blijven steken in de obscuriteit, maar dat maakt deze re-release zeker niet oninteressant. Zeker de fans van 80’s power metal die deze platen nog niet hebben zullen deze heruitgaves van Metal Blade zeker de moeite waard vinden.

Op showgebied hebben we ook nog wat te melden, want de Eindhoven Metal Meeting – de leukste kerstborrel van het jaar – heeft van de week allemaal nieuwe namen vrijgegeven voor de line-up van 2023. Best wel aan de harde kant allemaal, maar er zitten zeker wel namen tussen die bij High Voltage ook wel kunnen, dus daar krijg je er een van voor je plaat van vandaag. We hebben deze week verder geen jubilarissen of speciale gebeurtenissen te herdenken, dus vullen we doel lekker op met een aantal bekende krakers die het altijd goed doen. We sluiten af met een suggestie van één van onze vaste luisteraars welke vorige week via de High Voltage Facebook pagina werd geopperd onder het motto “eigenwijs coveren is lang niet fout”.

Benieuwd hoe dit en meer allemaal gaat klinken? Luister dan vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur naar High Voltage via Arrow BluesBox op DAB (lekker in de auto A2, A4, A12, A13, A20, de Randstad, regio Eindhoven), via Tuneln en online voor thuis, werk, op vakantie en mobile via https://arrowbluesrock.nl/. Uiteraard zijn we hier bij Arrow Bluesbox Radio zeer benieuwd naar jullie feedback, dus gerust een berichtje achter op Facebook. Bij tijd en gelegenheid zal ik zeker op jullie complimenten, constructieve commentaren en/of briljante ideeën.


“Metal forever, the louder the better!”

 

 

Arrow High Voltage hoor je LIVE tussen 21.00 en 22.00 uur op DAB+ in de Randstad en regio Eindhoven én op TuneIn: Geen tijd? Natuurlijk kun je de show ook terugluisteren via de podcast!