RADIO
play
NOW PLAYING

Eric Clapton – THE DEFINITIVE 24 NIGHTS

Written by on 23 april 2023

Eric Clapton THE DEFINITIVE 24 NIGHTS:
Limited-edition boxset breidt de live-collectie uit 1991 uit met uren aan onuitgebrachte optredens van Clapton’s recordbrekende residentie in de Royal Albert Hall in Londen.

6-CD/3-Blu-ray- en 8-LP/3-Blu-ray-configuraties beschikbaar vanaf 23 juni.

Rock-, blues- en orkestconcerten uit de boxset worden ook afzonderlijk uitgebracht als sets van 2 cd’s/dvd’s en op vinyl.

De Royal Albert Hall is Eric Claptons home away form home in Londen. Sinds zijn debuut op de historische locatie met de Yardbirds in 1964, heeft Clapton daar meer dan 200 keer opgetreden (en er komen er steeds meer), meer dan enige andere artiest.

Hij heeft ook het record voor de langste reeks concerten op de locatie. Hij vestigde het in 1990 met 18 shows en brak het jaar daarop met 24 concerten. Het waren enkele van de meest ambitieuze shows uit Claptons carrière. Elke avond speelde hij een carrière omvattende set met een van de drie line-ups: een rockband, een bluesband of een orkest onder leiding van Michael Kamen. Kamen werkte eerder met Clapton aan de Lethal Weapon-soundtracks en het tv-programma Edge of Darkness. Voor zijn vroegtijdige overlijden in 2003 was Kamen een toonaangevende film- en tv-componist geworden, met onder meer X-Men, Die Hard en Band of Brothers.