play
NOW PLAYING

Eric Clapton kondigt eerbetoonconcert voor Ginger Baker aan

Written by on November 26, 2019

Eric Clapton kondigt eerbetoonconcert voor Ginger Baker aan

Eric Clapton heeft een eerbetoonconcert aangekondigd voor Ginger Baker, de overleden drummer en oprichter van Cream.

Onder de titel ‘Eric Clapton & Friends: A Tribute to Ginger Baker’ vindt het optreden plaats in Hammersmith Apollo in Londen op 17 februari 2020. Kaarten worden vrijdag (29 november) om 10:00 online in de verkoop gezet.

De show zal zich richten op het werk van Clapton en Baker in de bands Cream en Blind Faith. De opbrengst gaat naar Leonard Cheshire, de gezondheids- en welzijnsorganisatie die mensen met een handicap helpt. De volledige line-up moet nog worden aangekondigd.

Baker’s social media-accounts, die onder toezicht staan van zijn dochter Nettie, kondigden het evenement aan met de boodschap: “Very pleased to share this news. Big thank you to @EricClapton.”

De Cream-drummer overleed vorige maand. Hij richtte de band in 1966 op met Clapton en bassist Jack Bruce. Het trio bracht vier albums uit, waaronder het invloedrijke ‘Disraeli Gears’, voordat ze in 1968 uit elkaar gingen. Baker en Clapton speelden daarna in Blind Faith met Steve Winwood van Traffic en Family bassist Ric Grech, waar ze één titelloos album mee uitbrachten.

Nadat zijn band Air Force in 1970 twee albums had opgenomen, bracht Baker 18 solo-albums uit, het meest recent ‘Why’ in 2014. Hij heeft ook drie albums gemaakt met Fela Kuti. De vader van drie heeft een lange strijd met heroïneverslaving doorstaan en vertelde The Guardian in 2013 dat hij ’29 keer’ afgekickt was.

Paul McCartney, Ringo Starr, Mick Jagger, Flea van Red Hot Chili Peppers, Brian Wilson en meer deelden hun steunbetuigingen bij het overlijden van Baker.