RADIO
play
NOW PLAYING

Doug Macleod – A Soul To Claim

Written by on 3 april 2022

Reference Recordings presenteert met trots het vijfde album van de zanger, songwriter, boeiende verteller en meesterlijke gitarist, Doug MacLeod.

Voor A Soul To Claim werkte Doug samen met de legendarische producer en engineer Jim Gaines (Santana, Stevie Ray Vaughn, Luther Allison, Steve Miller Band) in Gaines’ studio in East Tennessee, niet ver van Dougs nieuwe huis aan de Mississippi-rivier in Memphis.

Net als de oude meesters die hem lesgaven, drukt MacLeods muziek het leven en de tijden uit door een ongrijpbare kwaliteit die misschien gewoon een scherp gevoel is van wat het belangrijkste is. “Er zit humor in mijn liedjes, maar ook boodschappen over hoe je door dit leven komt. Dat is wat ik heb geleerd van de oude jongens.”

Via twaalf nieuwe MacLeod-originelen worden Doug en zijn vertrouwde Waterloo-gitaar Pnut vergezeld door Memphis-studioveteranen Rick Steff/keyboards, Dave Smith/bas en Steve Potts/drums voor vijf nummers, zes nummers met alleen Doug en één is een solo-instrumentaal. Liner notes van Doug MacLeod en Deems Taylor bekroonde journalist Dan Forte (Vintage Guitar), bieden liner notes voor de release. Zoals Doug het ziet: “Blues gaat over de reis, het gaat over eerlijk spreken vanuit je hart. Het is muziek van hoop. Het maakt niet uit welke kaarten je hebt gekregen – of de kaarten waarmee je in dit leven bent begonnen, of de kaarten die je nu hebt – als het geen goede hand is, kun je het overwinnen.”

“Hopelijk laat ik je lachen, huilen, nadenken. Het belangrijkste is dat ik hoop dat ik je laat voelen, want daar gaat deze muziek over.”

A Soul To Claim – Tracks
1. A Soul To Claim
2. Be What You Is
3. Money Talks
4. Where Are You?
5. Dodge City
6. Smokey Nights And Faded Blues
7. Only Porter At The Station
8. Mud Island Morning
9. Dubb’s Talking Disappointment Blues
10. Grease The Wheel
11. Somewhere On A Mississippi Highway
12. There Is Always Love