RADIO
play
NOW PLAYING

Documentaire toont wonderkind Joe Bonamassa

Written by on 18 november 2020

Ontdek het verhaal van Joe Bonamassa in de inspirerende documentaire Guitar Man. Van doorsnee Joe overdag tot een gitaarheld in de avond. De documentaire toont de opkomst van de de best verkopende bluesartiest van dit moment. Met interviews achter de schermen en live concertbeelden laat Guitar Man Bonamassa’s muzikale prestaties in combinatie met zijn privéleven zien.

Jeugdtalent
De Amerikaanse bluesrocker was er vroeg bij. Joe Bonamassa groeide op als zoon van een gitaarhandelaar en speelde al vroeg met de snaren. Joe begreep het gitaarspel en werd dan ook regelmatig een ‘wonderkind’ genoemd. Blueslegende B.B. King zag zijn gitaartalent en besloot om hem te begeleiden. Met veel succes. Joe groeide en groeide en mocht op 11-jarige leeftijd zijn eerste optreden geven. ,,Ik stond als tiener op het podium met B.B. King te spelen.” Inmiddels heeft Joe een carrière van meer dan drie decennia achter de rug en de meeste nummer 1 bluesalbums in de geschiedenis. In 2009 vervulde hij zijn levenslange droom om te spelen in de prestigieuze Royal Albert Hall vergezeld door niemand minder dan zijn held Eric Clapton. ,,Het was een moment om nooit te vergeten.”

Recordbrekend
Gevuld met een overvloed aan muziek, live concertbeelden en interviews beschrijft Guitar Man een muzikant die groeit in zijn vak, de wereld rondreist en opklimt naar de hoogten van onvermijdelijk succes. Eerder deze maand bereikte zijn solo-studioalbum Royal Tea zelfs de Billboard-hitlijst met recordbrekende cijfers. Zijn 24e nummer 1-album landde op de Blues-hitlijst. ,,Een ongelooflijke prestatie en meer dan enige andere artiest ooit heeft bereikt.” Het album werd opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen en bevat een eervolle knipoog naar zijn Britse helden Jeff Beck, John Mayall&The Bluesbreakers, Eric Clapton, Cream en Led Zeppelin.

Guitar Man verschijnt op dinsdag 8 december op video-on-demand en is digitaal verkrijgbaar bij Paramount Home Entertainment.