RADIO
play
NOW PLAYING

Dave Navarro is nooit bij Guns N’ Roses gegaan vanwege drugsverslaving

Written by on 17 december 2021

Tijdens een optreden in een recente aflevering van de op GUNS N’ ROSES gerichte podcast “Appetite For Distortion”, sprak JANE’S ADDICTION-gitarist Dave Navarro opnieuw over het feit dat hij bijna twee decennia geleden bijna lid werd van GN’R na het vertrek van Izzy Stradlin van de formatie van Axl Rose.

“Axl wilde echt dat ik bij de band zou komen”, zei Dave. “We spraken bijna elke dag over ideeën en de manier waarop de band met mij zou kunnen samenwerken. Ik was op dat moment in mijn leven gewoon niet aanwezig genoeg om het te doen. Ik had een auditie met de band die Ik kwam eigenlijk niet opdagen omdat ik ondergedompeld was in mijn drugsverslaving en ik kon gewoon niet in die vorm verschijnen. Maar het gebeurde zoals het gebeurde. Ik ging verder en kwam terecht bij de CHILI PEPPERS.

Hoewel Navarro nooit live met Rose optrad, speelde hij op het GUNS N’ ROSES-nummer “Oh My God”, dat een aanbevolen nummer was op de soundtrack van de Arnold Schwarzenegger-film “End Of Days” uit 1999.

Navarro, vooral bekend van zijn langdurige rol in JANE’S ADDICTION, trad in 1993 toe tot RED HOT CHILI PEPPERS na het vertrek van John Frusciante. Hij speelde leadgitaar op RHCP’s album “One Hot Minute” uit 1995 voordat hij de band verliet in 1998. Hij heeft ook twee soloplaten uitgebracht, waaronder “Trust No One” uit 2001.