RADIO
play
NOW PLAYING

Cody Jinks gooit het roer om met Change the Game

Written by on 24 maart 2024

Op 22 maart 2024 verscheen het nieuwe album van Cody Jinks: Change the Game. Anders dan we van Cody gewend zijn, maar dichterbij hem dan ooit.

Cody Jinks is een artiest die aan de lopende band platen uit lijkt te brengen. De in Texas opgegroeide singer-songwriter heeft tien albums met stevige, stampende-countryrock uitgebracht, maar hij heeft de laatste tijd vooral veranderingen aangebracht in zijn leven en dus ook zijn werk.

Hij is gestopt met drinken en roken. En hij heeft ook zijn muzikale onafhankelijkheid vergroot, door zijn eigen label op te richten (Late August Records) en zo alle rechten van zijn eigen muziek te behouden. Al deze veranderingen vinden een thuis op zijn nieuwste album, Change The Game, waarin Jinks de verantwoordelijkheid voor zijn eigen leven en keuzes erkent, en zijn ervaringen gebruikt om de volgende generatie jonge artiesten te helpen.

Jinks begint Change The Game met zijn grootste persoonlijke verandering: stoppen met drinken. ‘Sober Thing’ begint als een akoestische biechtstoel – Hij benoemt de de tol die muziek en het leven ‘on the road’ eist van de meeste tourende muzikanten, terwijl hij ook toegeeft dat er een pandemie voor nodig was om hem te laten inzien wat hij zichzelf en zijn dierbaren aandeed.

Het doorstaan van deze worstelingen – en het hebben bereikt van een bepaald niveau van succes – is wat Jinks drijft. Het titelnummer van de plaat – een lekker hard, roadnummer – laat de zanger terugdenken naar vroeger: “Man, ik mis het spelen in bars/Het enige wat ik ooit echt wilde was zingen en gitaar spelen/Met mijn vrienden. ” Maar nu hij zijn onafhankelijkheid heeft gevonden, is hij in een positie om de strijd te waarderen en een handje te helpen (of op zijn minst een luisterend oor te bieden). ) aan de volgende generatie.

Dat soort persoonlijke ontboezemingen is het meest prominente thema van Change The Game, maar Jinks wisselt de ‘tough love’ met oprecht advies af. Jinks heeft zijn droom waargemaakt – wat is die van jou?

Change The Game werd geproduceerd door Ryan Hewitt en Joshua Thompson, opgenomen en gemixt door Hewitt en gemasterd door Ted Jensen. Alle originele nummers geschreven door Cody Jinks, met co-writes voor Tennessee Jet, Bryan Martin Curtis, Adam Hood, Jake Worthington, Josh Morningstar en Jim “Moose” Brown.