RADIO
play
NOW PLAYING

Bruce Springsteen komt met Europese tour ook langs Benelux

Written by on 9 mei 2023

EUROPESE TOURNEE BRUCE SPRINGSTEEN AND  THE E STREET BAND NA MAGISCHE KICK-OFF IN BARCELONA IN VOLLE GANG: OOK VIER SHOWS IN DE BENELUX IN MEI EN JUNI

BENELUX SHOWS:
– DONDERDAG 25 MEI: JOHAN CRUIJFF ARENA AMSTERDAM
– ZATERDAG 27 MEI: JOHAN CRUIJFF ARENA AMSTERDAM
– ZONDAG 11 JUNI: MEGALAND LANDGRAAF
– ZONDAG 18 JUNI: FESTIVALPARK WERCHTER (BE)

Vorige week was groot nieuws: Bruce Springsteen en The E Street Band’s eerste Europese show in zeven jaar. Zijn wereldtournee begon eerder dit jaar in de Verenigde Staten met de eerste show op 1 februari in Tampa. Maar afgelopen vrijdag 28 april was dan eindelijk Europa aan de beurt. Barcelona was de eerste Europese stad waar Springsteen twee concerten gaf (één op zondag 30 april). Het werd gedaan in typisch Spaanse (lees: temperamentvolle) stijl: Springsteenkoorts werd dagenlang door de hele stad gevoeld, met als hoogtepunt twee magische concerten van drie uur die werden bijgewoond door minstens 117.000 uitzinnige bezoekers.

De magie voelbaar tijdens de twee concerten – mede dankzij een fenomenale en verrassende setlist met klassiekers als “Dancing In The Dark”, “Badlands” en “Tenth Avenue Freeze-Out”; energiedekens; en “Glory Days” met Patti Scialfa en speciale gasten Kate Capshaw en voormalige Amerikaanse First Lady Michelle Obama – allemaal bovenaan de resterende 29 Europese shows die nog op het programma staan ​​(gevolgd door 3 shows in Dublin deze vrijdag), waaronder vier in de Benelux.

In totaal werden er meer dan 1,6 miljoen tickets verkocht voor 31 Europese shows.

Vorige week zondag publiceerde het Amerikaanse CBS News een rapportage over het nieuwe boek van Warren Zanes, “Deliver Me from Nowhere: The Making of Bruce Springsteen’s Nebraska”, dat gisteren verscheen: