RADIO
play
NOW PLAYING

Blackberry Smoke drummer Brit Turner overlijdt op 57-jarige leeftijd

Written by on 6 maart 2024

Brit Turner, een van de oprichters en drummer van rockband Blackberry Smoke, overleed afgelopen zondag (3 maart). Hij was 57 jaar oud.

Turner vocht tegen glioblastoom, een vorm van kanker in de hersenen, en onderging in november 2022 een operatie om een hersentumor te verwijderen.

De band bevestigde het nieuws van zijn dood via een verklaring op sociale media. “Het is met het diepste verdriet dat we iedereen meedelen dat onze broer dit leven heeft verlaten”, schreef de groep naast een foto van Turner. “Als je het voorrecht had Brit op welk niveau dan ook te kennen, weet je dat hij de meest zorgzame, empathische, gedreven en liefhebbende persoon was die je ooit zou kunnen ontmoeten. Brit was het hart van Blackberry Smoke, het kompas dat deze band zal blijven leiden.”

De band heeft direct aangekondigd drie van hun komende shows te verplaatsen, door deze omstandigheden. De drie uitgestelde optredens zouden komend weekend in Denver plaatsvinden. De band zei dat ze “zo snel mogelijk terug zouden komen” met meer informatie en verplaatste data, en drong er bij fans op aan hun tickets vast te houden, aangezien deze geldig zijn voor de nieuwe optredens.

Zoals het er nu uitziet, keert Blackberry Smoke op 14 maart terug naar het podium met een optreden in de Val Air Ballroom in West Des Moines, Iowa.