RADIO
play
NOW PLAYING

Bad Daddy released nieuwe track: It’s a Mad Mad Bad Dad World

Written by on 24 maart 2022

Het muzikale perspectief van Bad Daddy is een geografisch brouwsel van Chicago en de kust van Maine, waar hij een gevierd jachtontwerper is. Zijn stijl is een gruizige, knapperige compressie van klassieke blues en vochtige, plakkerige rootsrock.

Dat geluid verankert de thema’s in zijn nieuwe plaat, “It’s a Mad, Mad Bad Dad World” – inclusief de aftrapsingle, “Pork Pie Hat”. Samen geschud is het een moderne cocktail van feel good, soulvolle deuntjes die swingen en bewegen. “Mijn muziek komt recht uit mijn ziel”, zegt Waring. “Het is alsof ik iets van mijn hart probeer te krijgen – alsof ik de rest van de wereld ga vertellen wat ik denk en hoe ik me voel.”

In 2005 richtte Paul Waring een band op en noemde die The Bad Daddys. Hun titelloze debuut uit 2008 bevatte negen originele nummers geschreven en gearrangeerd door Waring en Maine-brouwer Al Strong. Na meer dan tien jaar samenwerken in Maine en optredens en festivals in het noordoosten, bracht Bad Daddy Beautiful Thing uit, een single en een lofrede voor een geliefde vriend die op 56-jarige leeftijd stierf aan kanker.

De negen originele nummers op “It’s a Mad, Mad Bad Dad World” werden de afgelopen vier jaar geëerd en het hoogtepunt van samenwerkingen met vrienden en muzikanten uit Chicago. Het project werd opgenomen tijdens de pandemie. De plaat bevat ook een cover van “Where You Been So Long” van Mighty Sam McClain.

Het is gepast dat Waring’s leadtrack op de nieuwe plaat ‘Blues at Home’ heet. Zijn nieuwe album gaat op verschillende manieren over thuis. Ten eerste is het, het zoete huis van de blues zelf: Chicago. Het gaat ook over Waring’s hart en zijn liefde voor zijn vrouw en alle inspanningen die ze doen om hun vorige families samen te brengen met kinderen, zowel in Chicago als in Maine. Maar het komt vooral uit zijn ziel, de plek waar zijn thuis is. Zo heeft Bad Daddy zijn unieke plek in de blues gebeiteld.