RADIO
play
NOW PLAYING

Axl Rose koopt gitaar voor Dave Grohl

Written by on 15 januari 2021

Axl Rose!

Twee kampen
Er was een periode dat Nirvana en Guns N’ Roses elkaar zagen als vijanden. De twee bands hadden dezelfde wilde energie, houding van buitenstaanders en rockhymnes. Ironisch genoeg was Axl Rose juist groot fan van Nirvana. Hij nodigde Cobains groep uit om op zijn verjaardagsfeestje te spelen en wilde ze als openingsact voor hun stadiontour. Helaas werden beide aanbiedingen door Nirvana afgewezen. Het gevolg was een woordenoorlog tussen de twee kampen. Gelukkig vervagen oude spanningen en besloot voormalig Nirvanadrummer Dave Grohl in 2016 met Slash lekker te jammen voor zijn titelloze debuutalbum. ,,We waren fucking kinderen in de soms gekke fantasiewereld van rock-‘n-roll”, zucht Grohl als hij terugkijkt op de jaren 90. ,,Naarmate de jaren verstreken, realiseerden we allemaal dat het leven te kort is voor dit soort gezeik.”

Mijn troon is jouw troon
Grohl kreeg in de zomer van 2017 plotseling een interessant telefoontje. Axl Rose had zijn voet gebroken en vroeg of hij zijn troon mocht lenen. ,,Axl herinnerde dat ik zes jaar geleden op een troon toerde omdat ik mijn been had gebroken tijdens een show in Zweden. Nou hij mag natuurlijk op mijn troontje zitten: geen enkel probleem.” Grohl leent zijn troon uit aan de oude rocker, waardoor Guns N’ Roses gewoon door kan spelen. Fans worden niet teleurgesteld, want de optredens worden niet gecanceld. Oké, Axl Rose beweegt zijn heupen wat minder soepel, maar dankzij Grohl lukt het hem wel om de gehele tour voort te zetten. Als bedankje wil Axl hem dan ook een waardig geschenk geven. ,,Geen standaarddoos chocolaatjes, bos bloemen of een fles whisky. Nee, ik wilde hem iets duurders en belangrijkers geven”, lacht Axl. En wat is er in de rockwereld belangrijker dan een gitaar? Axl stuurt zijn gitarist Slash eropuit om een goed exemplaar uit te kiezen. Een Gibson ES 335 Dot uit de vroege jaren 60 is het resultaat.
,,Het is de mooiste gitaar waar ik ooit op heb gespeeld”, vertelt Grohl stralend. ,,Echt, ik ben hem tot op de dag van vandaag dankbaar voor dit ongelooflijk vriendelijke en stijlvolle gebaar!”

Meer nieuws over Slash? Klik hier