RADIO
play
NOW PLAYING

Apocalyptica dropt video voor ‘I’ll Get Through It’ met Black Sabbath’s Geezer Butler

Written by on 7 april 2022

Het Finse cello-rockkwartet APOCALYPTICA heeft de officiële videoclip uitgebracht voor hun nieuwste single, “I’ll Get Through It“. Het nummer, geschreven voor de band door de Amerikaanse bekroonde songwriter Diane Warren, bevat Franky Perez – gastvocalist op APOCALYPTICA’s 2015-plaat “Shadowmaker” – evenals Geezer Butler van BLACK SABBATH op basgitaar.

Het lied is ontstaan uit een bezoek dat Geezer en Franky brachten aan hun vriendin Diane, die al het nummer “Not Strong Enough” voor Apocalyptica had geschreven, dat op hun album “7th Symphony” uit 2010 stond.

“Franky en ik waren op bezoek bij mijn vriendin Diane Warren in haar studio”, zegt Geezer. “Ze speelde dit nummer voor ons en zei dat ze dacht dat het goed zou werken met Franky’s stem. Hij probeerde het ter plekke. We vonden het geweldig. Franky stelde toen voor om het naar Apocalyptica te sturen. Ze vonden het geweldig, en de rest is geschiedenis. “

Perez deelt hetzelfde gevoel van enthousiasme bij het horen van de track voor de eerste keer. “Ik wist dat dit nummer speciaal was vanaf het moment dat Diane Warren het voor Geezer en mij speelde”, zegt hij. “Zozeer zelfs, dat ik de tekst van de sessie de volgende dag ingelijst heb. Ze hangen sindsdien aan mijn muur. Dit nummer spreekt me tekstueel aan, wat zorgde voor een eerlijk optreden. Muzikaal is er geen betere samenwerking dan Geezer en Apocalyptica om het lied het recht te doen dat het verdient. Ik voel me heel gelukkig om er deel van uit te maken.”

I’ll Get Through It” markeert de eerste samenwerking tussen Apocalyptica en Perez sinds hij zong op “Shadowmaker“, wat volgens Perttu Kivilaakso de opwinding voor de leden van Apocalyptica vergroot. “We zijn meer dan verheugd om weer met onze geweldige en getalenteerde vriend Franky Perez samen te werken.