RADIO
play
NOW PLAYING

Anthrax’ 40 jarige jubileum livestream komt op CD/Blueray

Written by on 1 juni 2022

18 juli 2021 was het 40-jarig jubileum van thrash metal-pioniers Anthrax. De viering begon in mei vorig jaar en culmineerde op 16-17 juli met een wereldwijd livestream-evenement dat werd opgenomen in de soundstage/studio The Den in Los Angeles. Gedurende meer dan twee uur voerde Anthrax een uitgebreide reeks hits en diepe cuts uit die uit hun uitgebreide catalogus waren gehaald.

Vandaag kondigt Anthrax aan dat het volledige optreden, plus nooit eerder vertoonde repetitiebeelden en de New York City-tour van gitarist Scott Ian, die wijst op de plekken die een rol speelden in de vorming en geschiedenis van ANTHRAX, in Noord-Amerika zal worden uitgebracht op 15 juli op Blu-ray/CD/Digitaal (Megaforce). “Anthrax XL” zal ook een Europese digitale release hebben op 15 juli (Nuclear Blast), gevolgd door een Blu-ray-release later dit jaar.

Ook vandaag serveert ANTHRAX een voorproefje van de “Anthrax XL: viering livestream met “Aftershock”, de eerste single/video van Blu-ray en CD, die hieronder kan worden bekeken.

“Veertig jaar voelt niet als 40 jaar”, zei drummer Charlie Benante. “Soms moet ik mezelf eraan herinneren hoe lang deze vreemde reis is geweest. Ik geniet van het spelen van deze nummers, ze zijn zo’n groot deel van mijn leven, en ik weet dat veel van onze fans dat ze een grote rol spelen in die van hen ook.”

Vanaf de avond van de livestream herinnerde bassist Frank Bello zich: “Voor mij was elk nummer alsof ik door een plakboek van mijn leven en de carrière van de band las. Met name ‘Madhouse’, een van mijn eerste opnames met de band, en vervolgens naar waar we nu zijn met ‘Blood Eagle Wings’. Wat een geweldige rit is het geweest. Ik ben erg dankbaar.”

“Ook al speelden we in een studio met alleen de crew erbij, we speelden die set alsof we voor 50.000 schreeuwende fans stonden”, zei zanger Joey Belladonna. “Ik had het gevoel dat we een volledige connectie maakten met iedereen die vanuit hun huis of waar dan ook keek, en dat ze contact met ons maakten. Het was een behoorlijk intense ervaring.”