RADIO
play
NOW PLAYING

Andy Fletcher (60) Depeche Mode en Yes drummer Alan White (72) overleden

Written by on 27 mei 2022

Andy “Fletch” Fletcher, de mede-oprichter en toetsenist van Depeche Mode, stierf op 60-jarige leeftijd.

De bandleden van Fletcher maakten zijn overlijden donderdag bekend op sociale media. “We zijn geschokt en vervuld van overweldigend verdriet met het vroegtijdig overlijden van onze dierbare vriend, familielid en bandlid Andy ‘Fletch’ Fletcher”, aldus de band in een verklaring. Fletcher was meer dan 40 jaar lid van Depeche Mode, vanaf hun officiële oprichting in 1980 en hun debuutalbum Speak and Spell uit 1981 tot hun meest recente LP, Spirit uit 2017.

Yes drummer Alan White, die in 1972 bij de progressieve rockband kwam, toen hij Bill Bruford opvolgde, en de volgende 50 jaar bij hen bleef, is op 72-jarige leeftijd overleden na een korte ziekte.

Met Yes had Alan hits als Roundabout (1972) (zie videolink) en Owner of a Lonely Heart (1983). De inductee van de Rock and Roll Hall of Fame is het meest bekend om zijn werk in Yes, maar trad ook op met John Lennon in de Plastic Ono Band. Hij is te zien in zowel “Instant Karma” als “Imagine” en met George Harrison in All Things Must Pass.

“Gedurende zijn leven en zes decennia lange carrière betekende Alan veel voor veel mensen”, schreef zijn familie in een verklaring waarin hij zijn dood bevestigde. “Een gecertificeerde rockster voor fans over de hele wereld; bandmaat van een select aantal, en een heer en vriend voor iedereen die hem heeft ontmoet.”