RADIO
play
NOW PLAYING

Alice Cooper nieuwe frontman Foo Fighters?

Written by on 25 maart 2021

Alice Cooper nieuwe frontman Foo Fighters?

Alice Cooper wil maar al te graag Dave Grohl wel vervangen. ,, Als ik mijn band kwijtraak, ga ik voor Foo Fighters zingen. En dan wordt Dave Grohl mijn drummer!”

Best drummer of the world

Cooper heeft een heleboel dingen gedaan met de Foo Fighters. Dave Grohl vertelt over de invloed was Alice Cooper op hun muziek. ,, We hebben leren spelen door naar de vroege Cooper-albums te luisteren en dat heeft een groot effect op ons gehad.” Alice Coopers ogen beginnen te stralen. Hij is trots om als voorbeeld genoemd te worden. Vooral omdat hij Foo Fighters geen doorsnee band vindt. Integendeel zelfs. De 73-jarige rocker prijst de optredens van de band. ,,Als ze mijn liedjes doen, doen ze dat precies zoals het zou moeten. Ik kan me niet beter wensen!”

Volgens Cooper wordt Foo Fighters vaak onderschat. Hij heeft de rockers zelf heel hoog op zijn lijstje staan. Mocht het een en ander uit elkaar vallen, wil hij het liefst Dave Grohl achter zijn drumstel hebben. ,, Ik herinner me dat ik hem bij Nirvana zag, en verliefd werd op Grohl met z’n drumstokken. Geweldig!” Hij glimlacht. ,, Ik hoop het niet maar als ‘ie zijn stem verliest, mag hij voor mij drummen. Haha en dan ga ik zingen voor Foo Fighters. Goed idee?”


Meer over Alice Cooper? Klik hier