RADIO
play
NOW PLAYING

Alcatraz Festival adviseert bezoekers leren jasjes thuis te laten

Written by on 11 augustus 2022

Het wordt dit weekend erg warm op het Alcatraz festival in België. Met temperaturen boven de 30 graden zag de organisatie zich genoodzaakt aanvullende maatregelen te nemen. Woordvoerder Bernard De Riemacker: “We zullen flessen water uitdelen tijdens de heetste uren van de dag en mogen specifiek water van de camping naar de festivalweiden brengen.

Het festival loopt van 12 tot 1 augustus, op deze dagen wordt een temperatuur van 33 tot 34 graden verwacht. Woordvoerder Bernard De Riemacker: “Het blijkt geen goed idee om kraanwater op het festivalterrein te hebben, omdat bacteriën in leidingen kunnen groeien.

“Daarom gaan we op enkele vaste punten in het grasland flesjes water uitdelen. We voorzien kraampjes met zonnebrandcrème en raden bezoekers aan af en toe een show te zien op een van de drie overdekte podia, of plaats te nemen aan de El Presidio-bar of onder de overkapping. Ook plaatsen we nog vier ballententen op de camping.

“Hulpdiensten zullen bijzonder waakzaam zijn, maar we dringen er ook bij de warme gemeenschap op aan om voor elkaar te zorgen en degenen die in de zon in slaap zijn gevallen wakker te maken. Ook vragen we om voorzichtig te zijn met alcohol en lichte kleding te dragen, liefst niet zwart, maar het blijft natuurlijk wel metal. Ik denk dat ik thuis geen wit t-shirt heb,” lachte Bernard. ‘Al kun je dat leren jack maar beter thuislaten.’

De hittegolf kon de metalfans duidelijk niet tegenhouden: aan de balie waren meer dan 32.000 tickets verkocht. Bernard besluit: “Dat hebben we liever dan stortregens. “Zaterdag en zondag werden dagelijkse records gebroken. Dit belooft een topeditie te worden. Meadow gaat donderdag om 17.30 uur open en het festival wordt gelanceerd door Kortrijk Drumt.