RADIO
play
NOW PLAYING

Album Release: The Tesky Brothers – The Winding Way

Written by on 26 februari 2023

Vier jaar na de release van Warrandyte’s wereldveroverende tweede LP, Run Home Slow (2019), is de artistieke visie van Josh en zijn broer Sam duidelijker dan ooit.

The Winding Way is een grotere en avontuurlijker klinkende plaat dan de eerste twee albums van The Teskey Brothers – maar hoewel het een meer studio-georiënteerde release is, barst elk nummer van het leven en zit het vol verrassingen.

Run Home Slow was naar ieders maatstaven een enorm succes, bereikte # 2 in de ARIA-hitlijsten, won 3 ARIA Awards en zag Sam Teskey een Grammy-nominatie verdienen voor Best Engineered Album – met als toppunt hun uitverkochte headline-tours over de hele wereld. De Teskey Brothers voerden spraakmakende sets uit op Bluesfest, Bonnaroo en Fuji Rock in Japan, en verschenen in het Amerikaanse tv-programma Jimmy Kimmel Live! Belangrijker is dat Run Home Slow de belofte van hun debuutalbum, Half Mile Harvest uit 2017, waarmaakte, waarmee The Teskey Brothers werd gecementeerd als een stijlvolle, moderne band met een voorliefde voor klassieke soul- en R&B-muziek.

De Teskey Brothers navigeerden met redelijk zelfvertrouwen door de aantreding van Covid en brachten twee live-albums uit, waarvan de eerste, Live at the Forum uit 2020, hun eerste #1 ARIA-hitlijst was. Zowel Josh als Sam strekten hun benen met een paar solo-platen voordat ze terugkeerden om The Winding Way te schrijven en op te nemen, een echt opmerkelijke collectie ter ere van de roots van Josh en Sam, terwijl ze naar de toekomst keken.

The Teskey Brothers kondigen de release aan van hun langverwachte nieuwe studioalbum, The Winding Way – dat op vrijdag 16 juni uitkomt.