RADIO
play
NOW PLAYING

Album Release: The Dark Side Of The Moon, 50th Anniversary Edition Box Set

Written by on 26 maart 2023

The Dark Side of The Moon, 50th Anniversary Edition Box Set, wordt ge-released op 24 maart 2023 via Sony Music Entertainment

Een van de meest iconische en invloedrijke albums ooit, Pink Floyd’s The Dark Side Of The Moon viert zijn 50e verjaardag.

Het album werd gedeeltelijk ontwikkeld tijdens liveoptredens en de band bracht enkele maanden voordat de opname begon een vroege versie van de suite in première in het Rainbow Theatre in Londen. ‘The Dark Side Of The Moon’ is het achtste studioalbum van Pink Floyd, oorspronkelijk uitgebracht in maart 1973. Het nieuwe materiaal werd in 1972 en 1973 opgenomen in EMI Studios (nu Abbey Road Studios) in Londen. De iconische hoes, die een prismaspectrum weergeeft, is ontworpen door Storm Thorgerson van Hipgnosis en getekend door George Hardie. Van ‘The Dark Side Of The Moon’ zijn wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht.

De nieuwe luxe boxset bevat cd en gatefold vinyl van het onlangs geremasterde studioalbum en Blu-Ray + dvd-audio met de originele 5.1-mix en geremasterde stereoversies. De set bevat ook een extra nieuwe Blu-ray-schijf van Atmos-mix plus cd en LP van ‘The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974’.

TRACK LISTING
Side One:
1. Speak To Me
2. Breathe (In The Air)
3. On The Run
4. Time
5. The Great Gig In The Sky

Side Two:
6. Money
7. Us And Them
8. Any Colour You Like
9. Brain Damage
10. Eclipse