RADIO
play
NOW PLAYING

Album Release: Samantha Fish & Jesse Dayton – Death Wish Blues

Written by on 12 maart 2023

Release datum: 19 mei 2023

Death Wish Blues, het allereerste gezamenlijke album van Samantha Fish en Jesse Dayton, is een oeuvre dat voortkomt uit een gedeelde passie voor het verleggen van de grenzen van bluesmuziek. Als een van de meest dynamische krachten in de hedendaagse blueswereld, heeft Fish naam gemaakt als een meermaals bekroonde festival-headliner die het publiek in vervoering brengt met haar explosieve maar elegante gitaarwerk en een ongebreidelde vorm van bluesrock levert die alle genres tart.

Dayton heeft ondertussen een buitengewone achtergrond, waaronder opnames met onder meer Johnny Cash en Waylon Jennings, toeren als gitarist voor baanbrekende punkband X, werken met Rob Zombie aan de soundtracks voor zijn iconische horrorfilms, en het uitbrengen van een reeks veelgeprezen solo-albums.

Geproduceerd door de legendarische Jon Spencer van Jon Spencer Blues Explosion, smelt Death Wish Blues uiteindelijk hun eclectische gevoeligheden samen in een reeks nummers die zowel emotioneel krachtig als enorm brandbaar zijn.

Zoals Fish onthult, markeerde het maken van Death Wish Blues het hoogtepunt van een muzikale band die meer dan tien jaar geleden werd gesmeed in haar geboorteplaats Kansas City. “Het was altijd een groot probleem als Jesse door de stad kwam om een ​​show te spelen – we ontmoetten elkaar voor het eerst toen ik 20 was, en ik heb hem door de jaren heen bijgehouden”, zegt Fish over de in Beaumont, Texas geboren muzikant. “Ik wilde al een tijdje een samenwerkingsproject doen en ging naar Jesse’s optreden in New Orleans, en ik wist meteen dat hij de man was. We kwamen bij elkaar en hadden de visie om iets van een alt-blues te maken

Het vervolg op de EP Stardust Sessions uit 2022 van Fish en Dayton – een album met drie nummers met covers van klassieke nummers zoals “I’ll Be Here In The Morning” van Townes Van Zandt – Death Wish Blues kreeg vorm bij Applehead Recording & Production in Woodstock, een studio op een boerderij van 17 hectare waar ooit Rick Danko van The Band woonde.