RADIO
play
NOW PLAYING

Album Release: Rory Gallagher – All Around Man (Live In London)

Written by on 7 mei 2023

Release: 7 juli 2023
Label: UMR

‘All Around Man – Live In London’ zit boordevol virtuoos gitaarspel van een opwindend concert en bestaat uit 23 fenomenale opnames, afkomstig uit een niet eerder gedocumenteerde periode van Rory’s carrière als uitvoerend musicus.

Deze set is samengesteld uit twee nachten in de Town & Country Club (nu het O2 Forum) in Londen. Deze set was voorheen niet beschikbaar totdat de originele meersporenopnamen onlangs werden gevonden. Deze werden vervolgens gemixt door Martin Dubka en gemasterd in Abbey Road Studios.

Het digipack met zes panelen bevat een niet eerder uitgebracht concert van Rory Gallagher’s Britse tour eind 1990. Met een set van drieëntwintig nummers van live-carrièreklassiekers en materiaal van zijn toen laatste albums ‘Fresh Evidence’ en ‘Defender’. Dit nieuwe album is gemixt van de recent gevonden multitracks en gemasterd in Abbey Road.

De meest succesvolle albums van Rory Gallagher zijn zijn live albums, zoals “Live! In Europa” en “Ierse Tour ’74”. Hij was een artiest die tot leven kwam toen hij op het podium stond en dit album beslaat een niet eerder gedocumenteerde live-periode. Deze set van drieëntwintig (23) nummers, niet eerder uitgebracht, is afkomstig van twee avonden in de Town & Country Club (nu het O2 Forum) in Londen, VK.

Rory toerde ter ondersteuning van zijn toen laatste (en helaas laatste album) ‘Fresh Evidence’. Met fantastische live versies van nummers van dat album en nummers van het album ‘Defender’ uit 1987 plus andere carrièrefavorieten. Dit nieuwe album is gemixt van de recent gevonden multitracks en gemasterd in Abbey Road. De hoes van het album is een schilderij van de Ierse graffitikunstenaar ‘Vincent Zara’ die Rory’s afbeelding in zijn thuisland heeft gestencild.