RADIO
play
NOW PLAYING

Album Release: Robert Jon & The Wreck, Live At The Ancienne Belgique, Album & DVD set

Written by on 2 april 2023

Robert Jon & The Wreck kondigen hun allereerste live-dvd aan, Live At The Ancienne Belgique. Met een setlist die het laatste decennium van hun productieve carrière omspant, zal het live album en de dvd-set op 21 april 2023 worden uitgebracht via Joe Bonamassa’s Journeyman Records. Bekijk hier de officiële livemuziekvideo voor “Shine A Light On Me Brother”.

Slechts enkele weken na de release van hun gevierde EP One Of A Kind, hebben Southern rootsrockers Robert Jon & The Wreck ‘Live At The Ancienne Belgique’ aangekondigd, hun allereerste live-dvd, die 21/4 uitkomt via Joe Bonamassa’s Journeyman Records. Opgenomen tijdens hun uitverkochte show in de Ancienne Belgique in Brussel, België op 29 juni 2022, legt het live-album The Wreck vast tijdens hun langste tour ooit – 67 optredens in 75 dagen in 9 landen. De tour was bijna twee jaar uitgesteld vanwege de pandemie, dus tegen de tijd dat de band het podium betrad in Brussel, 50+ optredens in de tour, waren ze een goed geoliede machine die klaar stond om het dak eraf te blazen. De avond was niets minder dan spectaculair, met een setlist die het laatste decennium van hun vruchtbare carrière omvatte, van hun debuut in 2013 tot hun release in 2022.

“Er is veel tijd en moeite gestoken in onze show in de Ancienne Belgique”, zegt frontman Robert Jon Burrison. “We waren al jaren van plan om een ​​live-album te maken, dus we zagen dit als een kans om unieke, meer geëvolueerde versies van onze nummers te documenteren en uit te brengen.”

Om de aankondiging te vieren, hebben Robert Jon & The Wreck de eerste live video van de show uitgebracht voor “Shine a Light on Me Brother”, oorspronkelijk het titelnummer van hun studioalbum uit 2021. “‘Shine’ is altijd een opwindend nummer om live te spelen,” voegt Robert Jon toe. “Er zijn veel bewegende stukken en zelfs een Pme-wisseling tussen couplet en refrein. Zonder de blazers van de studio-opname heeft het zeker meer een ‘rock’-gevoel in een live setting. Dit nummer bevat ook de talenten van twee back-upzangers, wat veel aan ons geluid heeft toegevoegd!