RADIO
play
NOW PLAYING

Album release: Joanne Shaw Taylor – Nobody’s Fool

Written by on 8 september 2022

Joanne Shaw Taylor released haar nieuwe album op 28 OCTOBER 2022

Het nieuwe album, opgenomen in Sunset Sound in Los Angeles, is geproduceerd door Joe Bonamassa en Josh Smith en bevat Joe Bonamassa op “Won’t Be Fooled Again”, gitarist Carmen Vandenberg (Bones UK) op “Figure It Out”, cellist Tina Guo op ‘Fade Away’ en muzieklegende Dave Stewart op een cover van de Eurythmics-klassieker ‘Missionary Man’.

Joanne is geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk en werd op 16-jarige leeftijd ontdekt door muziekicoon Dave Stewart van de Eurythmics. Vanaf het begin onderscheidden Joanne’s ongelooflijke gitaarspel en kenmerkende zwoele zang haar van de rest van het publiek. Nobody’s Fool is haar meest persoonlijke album tot nu toe. Joanne legt liefde, verlies en het verlangen om vrij te zijn van het verleden bloot door het vat van pakkende hooks en aanstekelijke gitaarriffs.

Haar vocale stijl, schrijfvaardigheid en gitaarvaardigheden nemen de luisteraar mee op een reis naar de woestenij van liefde en terug naar het licht van hoop en verlossing. Nobody’s Fool neemt Joanne mee naar een nieuw terrein dat kan worden omschreven als retropop met een moderne flair, maar toch de emotie van haar bluesroots omvat. Joanne schreef alle nummers op het album, behalve ‘Missionary Man’, dat is geschreven door Annie Lennox en Dave Stewart van de Eurythmics.

Joanne schreef “New Love” met Josh Smith, Calvin Turner en Dylan Altman, “Then There’s You” met James House, “Fade Away” met Sharon Corbitt en “The Leaving Kind” schreef samen met Joe Bonamassa, Leslie Satcher en Beth Nielsen-Chapman (Willie Nelson, Sheryl Crow, Bonnie Raitt).

De eerste single van het album, “Just No Getting Over You (Dream Cruise)”,