RADIO
play
NOW PLAYING

Album Release: Eric Clapton The Complete Reprise Studio Albums Vinyl Box Set – Volume 2

Written by on 6 november 2022

In januari brengt Reprise/Rhino Eric Clapton – The Complete Reprise Studio Albums Vinyl Box Set – Volume 2 uit. De vinylbox van 10 LP bevat de volgende albums: Reptile, Me & Mr. Johnson, Sessions for Robert J, Back Home, Clapton en zeldzaamheden van Volume 2 2001-2010.

Deze boxset met alleen vinyl in beperkte oplage bestaat uit vijf studioalbums die Eric Clapton tussen 2001 en 2010 voor Reprise opnam – te beginnen met Reptile en eindigend met de gelijknamige titel Clapton. Oorspronkelijk uitgebracht als een cd/dvd, ziet deze boxset de eerste vinylrelease van Sessions voor Robert J.

Elk van de albums is geremasterd door Bob Ludwig in Gateway Studios in Maine en de vinylmastering werd gedaan door Chris Bellman bij Bernie Grundman Mastering in Los Angeles. Simon Climie, Claptons oude co-producer, hield toezicht op deze definitieve remasters die op 180 gram vinyl worden geperst.

Om de audiokwaliteit verder te verbeteren, is Me & Mr. Johnson (oorspronkelijk uitgebracht als een enkele LP) geremasterd als driezijdige dubbelalbums – om ervoor te zorgen dat geen enkele LP-kant langer duurt dan 20 minuten. (Het album heeft een ets op zijde 4).

Een “bonus” LP van Rarities samengesteld en geproduceerd door Simon Climie is inbegrepen en beslaat dezelfde periode als de doos. De meeste van de 8 nummers zijn uitverkocht, moeilijk te vinden of niet eerder uitgebracht op vinyl. Rarities (2001-2010), de laatste LP van de collectie, bevat acht moeilijk te vinden opnamen uit dit vruchtbare tijdperk in Claptons opnamecarrière. Hoogtepunten zijn onder meer de B-kant Johnny Guitar en het alleen-Japanse bonusnummer Losing Hand. Midnight Hour Blues, een andere zeldzaamheid, werd in 2010 uitgebracht als bonustrack voor Clapton. Een nieuw geremixte versie van dat nummer is nu beschikbaar op YouTube.