RADIO
play
NOW PLAYING

Album Release: Crystal Shawanda – Midnight Blues

Written by on 25 september 2022

JUNO Award-winnende powerhouse zangeres Crystal Shawanda is terug met de aankondiging van haar nieuwe studioalbum, Midnight Blues, dat op 30 september zal uitkomen op True North Records.

De nieuwste vurige bluescollectie bevat “How Bad Do You Want It” – nu verkrijgbaar – en toont haar vol gas, raspende stem, ongeëvenaard in het hedendaagse muzikale landschap, en een authenticiteit voor het genre dat teruggaat tot haar jeugd.

“Toen ik opgroeide, had al mijn favoriete muziek stukjes die me naar de blues leidden”, zegt Crystal. “Ik citeer vaak Willie Dixon: ‘Blues is de roots en al het andere is de vruchten.’ Zelfs de hedendaagse popmuziek is er al deze invloed die voortkomt uit de blues. Ik voelde me gewoon altijd erg aangetrokken tot de rauwheid en de echtheid van de blues.”

Geproduceerd en ontwikkeld in Nashville door haar man en oud medewerker Dewayne Strobel, is Midnight Blues – haar achtste studioalbum en vijfde sinds de overstap van een carrière als countryartiest – een verzameling originele nummers, zoals de verleidelijke -klinkende rocker “Midnight Blues”, moerassige dansvloergroove “Rumpshaker” en zachtere “Take A Little Walk With The Moon”, evenals covers van de Howlin’ Wolf-klassieker “Evil” en haar versie van Celine Dion’s hit “That’s Just The Woman in Me.”